Matovič ma Moszkvába utazik. Szerinte valakik akadályozzák, hogy oltsanak a Szputnyik vakcinával

2021. április 8., 08:36
ma7 Kolek Zsolt

Igor Matovič úgy véli, valakik piszkos játékot folytatnak a Szputnyik V vakcinával. A korábbi kormányfő erről a szociális hálón közzétett bejegyzésében írt.

Fotó: TASR
Igor Matovič csütörtök reggeli bejegyzésében már arról írt, hogy a mai napon Moszkvába látogat, hogy találkozzon Kirill Dimitrijevvel, a SzputnyikV gyártásáért felelős ügynökség vezetőjével.

A Szputnyikkal már a világ több mint 50 országában oltanak, csak Szlovákiában űz vele valaki piszkos játékot - hangsúlyozza Matovič, aki hozzáteszi:

kit érdekelnek az emberek, ha geopolitikáról van szó". 

A volt kormányfő szerint azok, akik az orosz vakcina "szemtelen beszerzéséért" és a kassai repülőtéren történt bejelentésért "kivégezték" Marek Krajčít, és az ő "fejét vették", nem elégedtek meg ezzel sem.

"Lépésről lépésre már hatodik hete mindent elkövetnek azért, (...) hogy teljesen ellehetetlenítsék a Szputnyik szlovákiai felhasználását" tekintet nélkül a szlovákiai emberek egészségére és életére - teszi hozzá Matovič, aki egyelőre,

bár "szívesen megírná", hallgatni fog arról, "milyen disznóságokra képes valaki ennek a piszkos célnak az eléréséért".

A lényeg a volt kormányfő szerint az, hogy "ne veszítsük el végleg a Szputnyikot", ami jelenleg a "legvalószínűbb forgatókönyv".

ŠPINAVÁ HRA SO SPUTNIKOM Sputnikom dnes už vo veľkom očkujú vo viac ako 50 krajinách sveta ... len na Slovensku si s...

Posted by Igor Matovic on Wednesday, April 7, 2021
2021. április 7., 20:07

Jövő héten kiderül, oltanak-e Szlovákiában az orosz vakcinával!

Vladimír Lengvarský egészségügy-miniszter meg akarja várni az Állami Gyógyszer-ellenőrzési Ügynökség végső állásfoglalását.