Jövő héten kiderül, oltanak-e Szlovákiában az orosz vakcinával!

2021. április 7., 20:07
ma7 | TASR

Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-miniszter a szerdai kormányülés után utalt rá, hogy jövő hét elején hozhat döntést a Szputnyik V vakcinával való oltás ügyében. Azt mondta, meg akarja várni az Állami Gyógyszer-ellenőrzési Ügynökség (ŠÚKL) végső állásfoglalását.

Fotó: TASR

"Ha kézhez kapom a ŠÚKL megfelelő állásfoglalását, meghozom a döntést" – ígérte. Hozzátette: az állásfoglalás, amit kapott, még nem teljes. Ezért egyeztetni akar Zuzana Baťovával, az ügynökség elnökével, valamint azokkal is, akik tesztelték a vakcinát.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy a COVID automata módosítása a szakmai konzílium javaslataitól függ. Ez utóbbi csütörtökön (április 8.) ül össze. Lengvarský megjegyezte, hogy miniszterként először találkozik a szóban forgó szakemberekkel.

Kilátásba helyezte, hogy a Johnson&Johnson "egyadagos" vakcinájával a speciális mobil csapatok tagjait fogják beoltani. Lengvarský foglalkozni akar az ún. hosszú távú COVID betegségben szenvedő páciensek kezelésének kérdésével, valamint a kórházak adósságmentesítésével is.

Kövesse facebook oldalunkat is!