Kollár: Az OĽANO és az SaS dönt a posztokról

2021. március 23., 08:17
ma7 | TASR

A posztok elosztásáról és a koalíciós szerződés esetleges megváltoztatásáról az OĽANO és az SaS dönt – mondta a koalíciós válság kapcsán a TASR-hírügynökségnek Boris Kollár, a parlament elnöke, a Sme rodina mozgalom vezetője. Kollár hozzátette, Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnök vasárnap (március 21.) közölte a feltételeit. „Az SaS-en és a Za ľudín múlik, elfogadják-e" – jegyezte meg.

Fotó: TASR/ma7

A kormányfő vasárnap (március 21.) jelentette be, hogy hajlandó lemondani a kormányfői posztról, de miniszterként folytatná.

Lemondásának feltétele Sulík távozása a kormányból, továbbá Mária Kolíková igazságügyi miniszter és Juraj Šeliga, a parlament alelnökének (mindketten Za ľudí) lemondása, valamint Jana Bittó Cigániková (SaS) távozása az egészségügyi bizottság éléről.

Az OĽANO emellett azt akarja, hogy az SaS adjon át neki egy minisztériumot, melynek irányításáról a választás után lemondott a javára. Az SaS nem lát okot erre.

Sulík már bejelentette a lemondását. Szerinte a párt ezzel teljesítette a miniszterelnök személyi feltételeit, és újjáalakulhat a kormány.

2021. március 22., 15:05

Sulík válaszolt a kormányfőnek, bejelentette lemondását

Egyelőre ezt teljesítették.

Az SaS és a Za ľudí továbbra is ragaszkodik a miniszterelnök leváltásához. A Za ľudí még nem ismertette további lépéseit, a párt elnöksége kiáll Kolíková és Šeliga mellett. Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke felkérte a partnereket, üljenek újra tárgyalóasztalhoz.

Kapcsolódó cikkeink

Kövesse facebook oldalunkat is!