2022. május 6., 07:53

Ha eredményeket tud felmutatni, nem kell leváltani, gondolja Heger Lengvarskýról

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő nem lát okot Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) leváltására, ha a tárcája eredményeket tud felmutatni. Heger ezzel Igor Matovič OĽANO-elnök Lengvarskýnak címzett bírálataira reagált. A TASR-t a kormányfő szóvivője, Ľubica Janíková tájékoztatta.

Heger Lengvarsky
Fotó: TASR
Lengvarský miniszterrel nagyon közvetlen a kapcsolatom, az összes kifogásomat vele beszélem meg. Nincs szükség arra, hogy a médián keresztül üzengessek neki”

 – szögezte le a kormányfő.

Szerinte részben érthető, hogy bizonyos változások lassan mennek végbe az ágazatban, mert az egészségügy komoly próbáknak volt kitéve az elmúlt két évben.

„Az elmúlt évtizedek legnagyobb járványával kellett megküzdeni, és a válság még inkább megmutatta az ágazat régóta elhanyagolt problémáit, amelyekért főleg Robert Fico és Peter Pellegrini kormánya a felelős” – tette hozzá Heger.

A kormányfő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy eredményeket vár a tárcától.

Az egészségügyi minisztériumhoz kötődik számos közeljövőben megvalósuló jelentős befektetés, és nem engedhetjük meg, hogy az ország elessen ezektől”

 – magyarázta Heger.

Igor Matovič pénzügyminiszter szerdán (május 4.) jelentette ki, hogy Lengvarský többször súlyos kudarcot vallott és megérett a leváltásra. Matovič azt is megjegyezte, néhányszor már jelezte a kormányfőnek, hogy leválthatná Lengvarskýt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.