2022. május 5., 14:08

Pellegriniék is Lengvarský távozását akarják

Csupán egy nappal azután, hogy Igor Matovič Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter távozása mellett foglalt állást, hasonlóan fogalmazott egy másik exkormányfő, Peter Pellegrini is.

Vladimír Lengvarský
Fotó: TASR

A Hlas-SD elnöke szerint az egészségügyi tárcavezető nem élvezi a pénzügyminiszter, a kormányfő bizalmát sem, csupán nehézséget jelent a hazai egészségügy számára, mert a pénzügyminiszter bosszújának áldozata lesz, ezzel együtt pedig az általa vezetett szakterület is.

Pellegrini azt is elmondta, Lengvarský nem jól kezelte a kórházak felújítási tervét és vélhetően az EU-s forrásokat sem sikerül majd megfelelően kihasználnia az általa vezetett tárcának. 

Az ellenzéki Hlas-SD emellett Roman Mikulec belügyminiszter munkájával sem elégedett, s ugyan nem fogják kezdeményezni leváltását, de felszólítják, önként távozzon, amiért befolyásolásra utaló jelekre derült fény több ügyben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.