2021. november 18., 11:58
Frissítve: 11:48

Furcsa bejegyzés a kabinet hivatalos honlapján: félbeszakadt a szigorításokról döntő kormányülés?

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az SaS minisztereinek ellenállása miatt kedden nem sikerült a kormánynak döntést hoznia az újabb szigorításokról. Erre, a tervek szerint, a ma délelőtt tíz órakor kezdődő kormányülésen kerül majd sor. 

kormány
Fotó: rokovania.gov.sk
Egy órával a furcsa bejegyzés megjelenése után frissítették a honlapon. A tárgyalás állásánál már az szerepel, az jelenleg is folyik! Hogy meddig tart majd, nem tudni!

Néhány perccel ezelőtt azonban furcsa frissítés jelent meg a vlada.gov.sk portálon, amely  amindenkori szlovák kormány hivatalos honlapja. Ezen az aktuális kormányülések programjai és a frissen elfogadott kormányhatározatok is megtalálhatóak. A mai kormányülésre vonatkozó információk még kedden, az előző ülés végével felkerültek a honlapra.

Most azonban azt írják, a csütörtöki kormányülés félbeszakadt. A tárgyalás állása (stav rokovania) pontnál ugyanis az szerepel, félbeszakadt az ülés (prerušené). Hogy pontosan mi történhetett, nem tudni. A legvalószínűbb, hogy egyszerű formaságról van szó, az ülést pedig még ma délután folytatják. Előfordulhat ugyanakkor, hogy az SaS miniszterei továbbra sem támogatták a szigorú korlátozásokat, így a négypárti koalícióban újabb egyeztetések jönnek. Az elmúlt napokban az SaS és az OĽaNO miniszterei között újabb éles vita bontakozott ki, Igor Matovič például nehezményezte, hogy az SaS tárcavezetői miatt kénytelen a kormány késlekedni a járványszigorítások elfogadásával, Sulíkék azzal védekeztek, az oltottakra is vonatkozó, túlzó szigorítások csak még inkább elbizonytalanítanák az embereket az oltás hasznosságában.

 Amint megtudunk valamit, tájékoztatjuk olvasóinkat. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!