2020. május 28., 17:00

Elviselhetetlen a bűz a somorjai városrész körül

A somorjai szennyvíztisztító állomásnál keletkezett meghibásodás mivoltjáról, a bűzről és a helyzet megoldásáról tárgyalt május 27-én a somorjai városházán Orosz Csaba polgármester, Veres Gábor alpolgármester, Sármány Ervin hivatalvezető, Sebő László, a Nyugat-szlovákiai Vízművek Rt. dunaszerdahelyi üzemegységének igazgatója és Lobotka Iván, a cég somorjai fióküzeme vezetőjének társaságában.

Fotó: samorin.sk

A vízművek igazgatója szerint az utóbbi időben meghibásodást érzékeltek a szennyvíztisztító állomás berendezésein, ami nagy valószínűséggel a bűz kialakulásához vezetett. A meghibásodott berendezéseket természetesen igyekeztek minél hamarabb kijavítani, vagyis május 7-én már újra üzembe helyezték.

Azonban a szennyvíz biológiai tisztításáért felelős baktérium-tenyészetnek az újratelepítését követően némi idő kell ahhoz, hogy elszaporodjon.

A város polgármestere, Orosz Csaba portálunknak azt nyilatkozta, hogy még az utóbbi napokban is érkeztek panaszok a lakosság oldaláról: még mindig elviselhetetlen a bűz a környéken.

,Az egyik tisztítókádban már elszaporodott a tisztításért felelős baktérium, a másiknál pedig a vízművek igazgatója kérvényezte az adott szerveknél a víz leeresztését, hogy ott is el tudják végezni a szükséges beavatkozást. Napokon belül megvalósul ez a folyamat is, utána pedig a kellemetlen szagokból sem marad semmi” – tette hozzá Orosz Csaba.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.