2023. május 30., 18:15

Boris Kollár elképzelhetőnek tartja a szakértői kormány támogatását

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök elképzelhetőnek tartja, hogy képviselői bizalmat szavaznak a szakértői kormánynak, de előbb még látni akarja a programnyilatkozat végső változatát.

Ezt az Ódor Lajos kormányfővel folytatott keddi megbeszélést követően jelentette ki. Kollár kiemelte a kormányfő pragmatizmusát.

Elmondta, hogy Ódor június 12-13-ig szeretné véglegesíteni a kormányprogramot. A parlament következő rendes ülése június 13-án kezdődik.

Rögtön az ülés elejére soroljuk

– tette hozzá.

Kollár rámutatott,

bár a kabinetnek nincs módja arra, hogy jelentős számú törvénytervezetet dolgozzon ki, de az uniós alapok felhasználása és a helyreállítási terv teljesítése terén előrelépést érhet el.

Mint mondta, határozott lépésekre lesz szükség például a rázsochyi kórház építésével kapcsolatban. Dicsérte Ódor pragmatizmusát.

Nagyon határozott lesz, és nyílt

– fűzte hozzá.

A kormányprogram kapcsán azt is ismertette a kormányfő Kollárral, hogy minden miniszternek három rövid távú, és három hosszú távú tervet kell kidolgoznia, szerinte ez utóbbiak az új kormánynak jelentenek majd útmutatót, ezt is gyakorlatias megoldásnak tartja.

Személyes elvárásokat nem közölt a kormányfővel, és kellemesen meglepte a hozzáállása.

Látni, hogy nem a politika világából jött, hanem a gyakorlati életből

– szögezte le.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.