2023. május 30., 15:21

Az SaS bizalmat szavaz a szakértői kormánynak

Az SaS bizalmat szavaz a szakértői kormánynak - jelentette ki Ódor Lajos kormányfővel folytatott megbeszélését követően Richard Sulík, a párt elnöke. Hozzátette, nemmel szavazni politikai ostobaság lenne.

Richard Sulík
Fotó: TASR
Számíthat a kormány az SaS szavazataival, meglátjuk, mennyit kap összesen. Rendkívül nagy ostobaságnak tartom nem bizalmat szavazni a kormánynak, hiszen ha nem jön létre, nem is lehet visszahívni egyetlen tagját sem

– mondta Sulík.

Szerinte akik nem szavaznak bizalmat a kormánynak, lemondanak bárminemű ellenőrzéséről.

A kormány programnyilatkozatát Sulík egyelőre nem akarja értékelni, ez még korai, de úgy véli, nem tartalmaz majd semmi olyat, ami miatt az SaS ne támogatná. Elmondása szerint Ódort arról is tájékoztatta, hol húzódik az SaS számára a „vörös vonal”, nem fogad el például adóemeléseket, vagy a menekültek kötelező kvótáját.

Ódor hétfőn (május 29.) kezdett tárgyalni a parlamenti pártok elnökeivel a kormányprogram lehetséges támogatásáról. Hétfőn a Hlas-SD és a Smer-SD elnökével találkozott, ez a két párt nem szavaz bizalmat a szakértői kormánynak. Michal Šimečka, a Progresívne Slovensko elnöke a keddi megbeszélést követően kijelentette, parlamenti képviselője bizalmat szavaz a kormánynak.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.