2021. november 23., 12:34

Az SaS frakcióvezetője cáfolja, hogy a koalíció megegyezett volna a lezárásról

Ahogy arról portálunk korábban beszámolt, a négy koalíciós párt elvileg megegyezett a hétfői tanácsülésen az országos lezárás módjáról. Eddig úgy tudtuk, a szerdai kormányülés már csak formaság, a lezárás részleteit ugyan csak utána jelentik be, de arról a pártok maguk között már hétfőn megegyeztek. Nos, most úgy tűnik, mégsem.

szobor facepalm
Fotó: unsplash.com
Képünk illusztráció.

A megegyezés tényét Juraj Šeliga, a Za ľudí alelnöke és Michal Šipoš, az OĽANO frakcióvezetője is megerősítette. Hasonló szellemben nyilatkozott Milan Krajniak a Sme rodinától, sőt, Richard Sulík SaS-elnök is arról beszélt, megszületett a kompromisszumos megoldás. 

Vagy mégsem?!

Most vagy az van, hogy nem értesítették Anna Zemanovát, az SaS frakcióvezetőjét a megegyezés híréről, vagy időközben a párt úgy döntött, akad még tárgyalni való a lezárásokról, ugyanis Zemanová kedden délelőtt kijelentette, a "párbeszéd folytatódik és csak szerdán, a kormányülésen zárul majd le".

Juraj Šeliga a TASR-nek azt mondta, a megegyezés a konkrét rendelkezéseket illetően konszenzusos volt. A feltételeket szerinte mindenki elfogadta, a megállapodás készen van.

Zemanová ehhez képest már úgy fogalmazott:

A koalíció nem egyezett meg mindenben, a tárgyalások zajlanak. Csak a kormányülésen zárjuk majd le a témát.
Megosztás
Címkék