2023. május 10., 20:46

A pártok vezetőivel folytatott megbeszéléseket az államfő

Zuzana Čaputová államfő szerdán egyes parlamenti pártok elnökeivel ismertette a szakértői kormány összetételét. A találkozókról Jozef Matej, az elnöki hivatal kommunikációs osztályának igazgatója tájékoztatta a TASR hírügynökséget.

Zuzana Caputova
Fotó: TASR

Az államfő Eduard Heger megbízott kormányfővel, a Demokrati elnökével, továbbá Boris Kollár házelnökkel, a Sme rodina elnökével, Igor Matovičcsal, az OĽANO vezetőjével, Richard Sulíkkal, az SaS elnökével és Peter Pellegrinivel, a Hlas-SD elnökével találkozott. A hivatalnokkormányt a tervek szerint a jövő héten nevezi ki.

Arra a kérdésre, hogy Robert Ficót miért nem hívta meg az államfő, megtalálják a választ a Smer-SD elnökének összes nyilvános szereplésében, amelyekre a napokban került sor”

 – tette hozzá Matej.

Az államfő kedden (május 9.) jelentette be, hogy minden törvényes eszközzel élni fog Fico hazugságai miatt. A Smer-SD elnöke a napokban több kijelentést tett Čaputovával, Soros Györggyel és az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban.

Az államfő nem találkozott Veronika Remišová (Za ľudí) befektetésekért felelős megbízott miniszterelnök-helyettessel és néhány olyan párt elnökével sem, amelynek vannak parlamenti képviselői.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.