2023. május 10., 12:41

Pellegrini: Sose mondtuk, hogy bizalmat szavazunk egy hivatalnokkormánynak

Bár a Hlas-SD megszavazta a parlamentben Eduard Heger kormányának visszahívását és többször hivatalnokkormány kinevezését sürgette, Peter Pellegrini, a párt elnöke leszögezte, azt sosem mondták, hogy bizalmat szavaznak ilyen kormánynak. Pellegrini erről szerdai sajtótájékoztatóján nyilatkozott.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR
Nem arról van szó, hogy változtatnánk a véleményünket. Egy hivatalnokkormány mindenképpen jobb, mint Heger megbízott kormánya, bár ugyanolyanok a jogkörei”

– mondta Pellegrini. Leszögezte, hogy Zuzana Čaputovának joga van hivatalnokkormányt kinevezni, és ezt már jóval korábban meg kellett volna tennie. Pellegrini szerint azonban más kérdés hivatalnokkormányt kinevezni, és más bizalmat szavazni neki a parlamentben.

Végezetül a Hlas-SD elnöke megjegyezte, az olyanok, mint Heger, Igor Matovič (OĽANO) vagy Veronika Remišová (Za ľudí) a felelősek azért, ami az országban zajlik, és nem érdemelnek még egy esélyt.

Nem engedhetjük meg, hogy most megpróbálják eljátszani azt, hogy ők ellenzéki képviselők”

 – zárta Pellegrini.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.