Csúsz Péter: Besztercebánya megye mindent megtesz a vállalkozások megmentéséért

2020. április 8., 21:30
ma7

Való igaz, hogy a koronavírus-válság kezelésére hozott intézkedések az egész ország gazdaságát nehéz helyzetbe hozzák, számunkra azonban az is fontos kérdés, vajon hogyan hat majd a válság a magyarok által lakott déli területek teljesítményére. Köztudott ugyanis, hogy a déli, nagyobbrészt magyarok által lakott területek jelentős gazdasági hátrányhelyzetbe kerültek az elmúlt 30 év során. Ezért a Nézőpont legújabb adásában megkérdeztük Besztercebánya megye déli területeinek fejlesztéséért felelős megbízott képviselőjét, a megye vezetése milyen intézkedéseket tervez a helyzet orvoslására. Nézze velünk!

Videó: ma7

Mint az a Nagyszombat megyei alelnökkel, Berényi Józseffel készített beszélgetésünkből kiderült, a megye vezetése 10% körüli gazdasági visszaeséssel számol. Mai stúdióvendégünk, Csúsz Péter elmondása szerint Besztercebánya megye vezetése sokkal borúsabban látja a térség helyzetét, hiszen akár 25%-os gazdasági visszaeséssel is számolnak. A megye területén ugyan nincsenek még pontos adatok, de a sajtóban egyre több vállalat bezárásáról jelennek meg hírek.

A megye vezetése tárgyal azoknak a nagyobb vállalatoknak a vezetésével, amelyek nehéz helyzetük miatt fontolgatják dolgozóik elbocsátását. Ezen felül gazdaságélénkítő csomag indításáról is tárgyalnak, amelyet akár hitelfelvétel segítségével is elindítanának, hiszen a térség további gazdasági visszaesése komoly következménnyel is járhat.

Stúdióvendégünk a megyei szerepvállalása mellett iskolaigazgató is, így kihasználtuk az alkalmat, hogy megkérdezzük őt a jelenleg zajló távoktatási program nehézségeiről és az oktatásügy kilátásairól. Nézze velünk a tanulságos beszélgetést!

Kövesse facebook oldalunkat is!

Nézőpont