Csenger Tibor: A megye igyekszik megőrizni a jelentősebb beruházásokat

2020. április 15., 11:10
ma7

A Nézőpont adásában ezúttal Nyitra megye válságkezelő intézkedéseit vettük górcső alá. Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke szerint három forgatókönyv szerint végzik újra a gazdasági kilátások elemzését, a legrosszabb változat szerint a megyében akár 20% körüli gazdasági visszaeséssel is lehet számolni. Vajon van-e arra elég pénzkeret, hogy a jelentősebb beruházásokat  folytatni tudják, és fenn tudják- e tartani a megyei intézmények működését? Ilyen kérdésekről beszélgettünk, nézze velünk!

Videó: ma7

Nyitra megye is erőteljesen készül az online ülések megvalósítására, hiszen a koronavírus-válság kirobbanása óta mondhatni lebénult a megyei testület munkája, leginkább csak a telefonos egyeztetések szintjére esett a munka, érdemi testületi döntéseket nem hoztak. Mivel a helyzet gyors javulására nincs kilátás, így az online testületi ülések megvalósítása jelenleg a legfontosabb feladat.

A megye területén sok jelentős beruházás előkészítése zajlik, ezek közül valószínűleg lesz néhány, amelyeket át kell ütemezni, azonban a megye vezetése azon dolgozik, hogy a már előkészített beruházások nagyobb része zavartalanul megvalósuljon.

Jelenleg annak a felmérése folyik, mely programokat és támogatásokat törölnek, melyek vagy nem valósulhatnak meg a kialakult helyzet miatt, vagy azon megvalósítása nem létfontosságú. Ezeknek a tervezett összegeknek az átcsoportosításával és néhány beruházás átütemezésével talán átvészelik ezt a nehéz időszakot, mondta el a megyei alelnök.

Nagy figyelmet fordítanak a szociális intézményekben élő személyek egészségének megóvására és a megyei egészségügyi intézmények dolgozóinak védelmére. 

A megye területén több karanténközpontot is létesítettek, ezek azonban üresen állnak, nem volt rájuk szükség.

Nézze velük a sok aktuális információt tartalmazó beszélgetést!

 

 

Kövesse facebook oldalunkat is!

Nézőpont