2023. október 27., 18:00

Búcsút intettünk a járdán való parkolásnak. Valóban indokolt volt a rendelet bevezetése? - VIDEÓ

Október elsejétől egész Szlovákiában érvényben van a járdán való parkolást tiltó szabályozás, amely heves indulatokat váltott ki a lakosság körében. Utánajártunk, hogy a rendelet bevezetése valóban indokolt volt-e és hogy betartása, illetve betartatása mennyire körülményes a gyakorlatban.

A járdán való parkolást tiltó új törvény egész Szlovákiában érvénybe lépett, kivételt csak azok a szakaszok képeznek, ahol a vonatkozó közlekedési táblák ezt lehetővé teszik.

Ez az új rendelet már múlt év márciusától érvénybe lépett volna, a Szlovákiai Városok és Falvak Szövetsége azonban 18 hónap haladékot kért, hogy legyen idejük átgondolni és megoldást találni a kialakult helyzetre. 

Csiba Tibor, a Dunaszerdahelyi Városi Rendőrség parancsnoka szerint a városok nincsenek berendezkedve erre az új jogszabályra, amelynek betartása és betartatása nagyon körülményes.

Rengeteg autó van és ha az út szélére állítják az autókat, úgy ahogy a törvényben benne van, akkor akadályozzák a közlekedést. És akkor megint csak probléma van, rengeteg panasz van, hogy nem tudnak folyamatosan közlekedni az autókkal. - hangsúlyozta.

Az elmúlt húsz évben Pozsonyban megduplázódott az autók száma, a parkolóhelyek száma viszont képtelen volt ehhez a rendkívüli növekedéshez alkalmazkodni, éppen ezért ezt az új szabályozást szinte lehetetlen megoldani. Sőt, Budapesthez hasonlóan Pozsonyban is biciklisávokat alakítanak ki, amellyel gyakorlatilag lebénítják a közlekedést. Kíváncsian várjuk a fejleményeket és csak abban bízhatunk, hogy idővel elfogadható megoldás születik.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.