2022. április 22., 18:00

Anyanyelven tanulni nem csak értelem, de érzelem kérdése is - VIDEÓ

Áprilisban zajlanak az iskolai beíratások, ennek apropóján kérdezzük a szülőket, tanítókat arról, milyen szempontok alapján választanak iskolákat az érintettek.   

A helyzetre való tekintettel kevés szülőnek volt lehetősége idén arra, hogy betekintést nyerjenek az iskolai oktatás menetébe nyílt napok keretén belül. Azért szólítottuk meg a szülőket, hogy elmondják, mit tartanak a fontosnak és mi alapján válogatnak az iskolák között.

Körkérdésünk alapján a felvidéki magyar szülőknek elsősorban az anyanyelvi oktatás, a távolság, a kisdiákoknak nyújtott elegendő mozgáslehetőség, illetve az óvoda és az iskola közötti zökkenőmentes átmenet számít leginkább a magyar iskola kiválasztásánál.

Egy óvónő is megszólal összeállításunkban, aki vegyes osztályban tanít. Szemtanúja annak, miként viselkednek a magyar gyerekek nem anyanyelvi környezetben és hogyan változik a magatartásuk, illetve személyiségük. Érdekes, tanulságos és megszívlelendő tanácsok hangzanak el, nézzék velünk! 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.