Mi volt a siker receptje Kárpátaljától Erdélyig, s mi vezetett a kudarchoz a Felvidéken?

2020. december 29., 18:02
Nézőpont Somogyi Szilárd Kolek Zsolt Matus Tibor

A Kárpát-medencei magyarság sikeres választási éve volt 2020; fanyar felvidéki kivétellel.

Videó: ma7

A Nézőpont különkiadásában Somogyi Szilárd kérdezte Kolek Zsolt és Matus Tibor szerkesztőket arról,

mi volt a közös vonása a magyar közösségeket képviselő pártok szerbiai, kárpátaljai és romániai sikeres választási szereplésének, és miért nem működött mindez Szlovákiában a 2020-as februári voksoláson?

A nemzetrészek közül egyedüliként parlamenti képviselet nélkül maradt felvidék magyarság 2020-ban egy új kihívással is találkozott, a nem magyar pártok kisebbségi platformjaival és a magyar választók felé tett szólamaik tömkelegével. Vajon elég motiváció lesz-e ez az itteni magyar politikusoknak a parlamenti képviselet eléréséhez? 

2020. december 28., 12:00

Kell-e félni a vakcinától, és ha nem, akkor miért igen? Oltásról, járványról és más állatságokról a Nézőpont különkiadásában

A ma7 médiacsalád évértékelő sorozatának első részében 2020 központi témáját, a koronavírus-járványt vesszük górcső alá.

A következő napokban médiacsaládunk sorra jelentkezik majd a 2020-as évet értékelő műsorokkal. Lesz gazdasági évértékelőnk, külön adást szentelünk az óév szlovákiai történéseinek, de jelentkezünk az óévet a sport és a kultúra szempontjából értékelő műsorokkal is. Tartsanak velünk 2020 utolsó napjaiban és az új évben is!

Kövesse facebook oldalunkat is!

Nézőpont