2020. december 29., 18:02

Mi volt a siker receptje Kárpátaljától Erdélyig, s mi vezetett a kudarchoz a Felvidéken?

A Kárpát-medencei magyarság sikeres választási éve volt 2020; fanyar felvidéki kivétellel.

Videó:  ma7

A Nézőpont különkiadásában Somogyi Szilárd kérdezte Kolek Zsolt és Matus Tibor szerkesztőket arról,

mi volt a közös vonása a magyar közösségeket képviselő pártok szerbiai, kárpátaljai és romániai sikeres választási szereplésének, és miért nem működött mindez Szlovákiában a 2020-as februári voksoláson?

A nemzetrészek közül egyedüliként parlamenti képviselet nélkül maradt felvidék magyarság 2020-ban egy új kihívással is találkozott, a nem magyar pártok kisebbségi platformjaival és a magyar választók felé tett szólamaik tömkelegével. Vajon elég motiváció lesz-e ez az itteni magyar politikusoknak a parlamenti képviselet eléréséhez? 

A következő napokban médiacsaládunk sorra jelentkezik majd a 2020-as évet értékelő műsorokkal. Lesz gazdasági évértékelőnk, külön adást szentelünk az óév szlovákiai történéseinek, de jelentkezünk az óévet a sport és a kultúra szempontjából értékelő műsorokkal is. Tartsanak velünk 2020 utolsó napjaiban és az új évben is!
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.