2023. június 18., 18:01

Kaptza zenekar- határtalan zenei tehetségek, akik Amerikát is meghódították - VIDEÓ

2022 szeptemberében két somorjai és három soproni fiatalember az amerikai Tennessee állambeli Johnson City-be költözött ösztöndíjas népzenei tanulmányokat folytatni a helyi egyetemen. Az öt tehetséges, fiatal népzenész zenekart alapított Kaptza néven, első lemezüket pedig Somorján mutatták be, amely osztatlan sikert aratott a közönség körében.

 A tanulmányút a Petőfi Kulturális Ügynökség keretein belül valósult meg, akik pályázatot hirdettek fiatal magyar népzenészeknek egy tengerentúli cserediákprogramra.

A pályázat célja az volt, hogy elsajátítsák az amerikai oktatási módszereket és tanulmányozzák a helyi népzenét. Zenéjükben elegyedik az autentikus magyar és amerikai népzene, de a jazz, blues stílusjegyei is fellelhetőek a muzsikájukban.

A kilenc hónapos kint tartózkodásuk során felléptek New Jersey-ben, Washingtonban, Raleigh-ben, Asheville-ben, Bostonban, San Francisco-ban, Los Angeles-ben, San Diego-ban, főként ottani magyar közösségek előtt. Kint tartózkodásuk végén Nashville egyik előkelő zenei stúdiójában vették fel a lemezt május elején, amely még feldolgozás alatt áll.

A Kaptza formáció tagjai: Fajkusz Levente – prímás, Fajkusz Domonkos – bőgő, Kőhalmy Ádám – cimbalom, Lelkes Márton – harmonika, Nyárfás Mátyás – brácsa.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.