2024. június 17., 18:00

A Selye János Egyetemmel együttműködve nyitott irodát a MOL-csoport - VIDEÓKKAL

A MOL-csoport két regionális központja, Budapest és Pozsony között, Komáromban található, így nem meglepő, hogy az elismert közgazdasági és informatikai képzési programokat kínáló Selye János Egyetem az elmúlt években a vállalatcsoport fontos oktatási és tudományos partnerévé vált. A most megnyíló beszerzési tevékenységre szakosodott fióktelep pedig ezen együttműködés fontos eleme. A körülbelül húsz fős szolgáltató központba a munkavállalók egy része a munkaerő piacról, nagyobb része pedig a szlovákiai magyar egyetem mesterképzésében részt vevő hallgatóiból - egy meghatározott gyakornoki programon keresztül – érkezett.  

mol_selye_2024_00023
Galéria
+15 kép a galériában
Fotó: Katona Tamás

A megnyitón részt vett Bauer Dávid, a MOL-társaság csoportszintű belső audit és társaságirányítási igazgatója, aki az egész együttműködés ötletgazdája. Elmondta, a társaság szem előtt tartja, hogy az új stratégiákra felkészült munkaerő legyen a társaság tagja, ezért a hallgatóknak előadásokon belül ismertették a hosszú és rövidtávú célokat, akik közül a céltudatosabbak nyitottak voltak a lehetőségre, ahogy ezt Balogh Nórától, az egyetem egyik hallgatójától, a MOL-társaság alkalmazottjától is hallják. 

Videó:  ma7
Videó:  ma7

Keszegh Béla, Komárom város polgármestere elmondta, fontos az önkormányzat számára, hogy a multicégek is felismerjék a város jó pozícióját és a benne rejlő lehetőségeket, ezért üdvözli a kezdeményezést. 

Videó:  ma7

A Selye János Egyetem rektora, Juhász György reményei szerint ez az együttműködés növeli az egyetem presztizsét és a ,,Válts a Selyére'' kampányon belül más egyetem alapszintű képzésén részt vett diákok számára emiatt is vonzó lehet majd az egyetem. 

Videó:  ma7

Kasnyik Dobay Virág, a MOL-társaság beszerzési tevékenységre szakosodott komáromi fióktelepének igazgatója, aki maga is komáromi születésű úgy értékeli, mind Komáromnak, mind a társaságnak fontos mérföldkő ez, hiszen igyekeznek majd kihasználni a város multikulturalitását. 

Videó:  ma7

Gyömbér Tamás – MOL-csoport beszerzési igazgatója elmondta, hogy a társaság jelentős változáson megy keresztül, hiszen a fenntarthatósági céloknak, környezetvédelemnek megfelelően igyekeznek kiszolgálni a piacot, mindezt úgy, hogy alkalmazkodnak az új fogyasztói szokásokhoz. Kiemelte, hogy ebben az irodában az egyetemisták számára a tudásszerzés leghatékonyabb formáját kínálják, a gyakorlati tapasztalatszerzést, ahol az egyetemen megszerzett elméleti tudást kamatoztathatják. 

Videó:  ma7
mol_selye_2024_00002
Galéria
+15 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.