2024. június 19., 10:29

A Felvidéki Mentorprogram második évadának záró- és díjátadó gáláján jártunk - VIDEÓKKAL

A vállalkozói mentorprogram Felvidéken a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége együttműködésében valósul meg. A mentorprogram lényege, hogy a már befutott, tapasztalt nagyvállalkozók mentorként segítik az induló vállalkozásokat, átadva nekik tudásukat, piaci ismereteiket.

A Felvidéki Mentorprogram 2. évada alkalmából rendezett díjátadó gála résztvevői
Galéria
+43 kép a galériában
A Felvidéki Mentorprogram 2. évada alkalmából rendezett díjátadó gála résztvevői
Fotó: Katona Tamás

A Nemzetpolitikai Államtitkárság 2019-ben indította el külhoni partnereivel közösen a Külhoni Mentorprogramot, amelynek köszönhetően Erdélyben, Felvidéken, Vajdaságban, Kárpátalján, Horvátországban és Muravidéken erős külhoni magyar vállalkozói közösség jött létre.

A Felvidéki Mentorprogram 2. évadában 81 vállalkozó vett részt, közülük 28-an mentorként, 50-en pedig mentoráltként. 

Portálunknak Iván Tamás, a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke elmondta, kiknek az érdeklődését keltette fel a program, kik jelentkeztek mentornak, illetve mentoráltnak, valamint értékelte a Felvidéki Mentorprogram 2. évadát. 

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerint

A vállalkozói mentorprogram egyszerre gazdaságerősítő és közösségépítő hatású. 

Melynek mérhető és érezhető hatása van a Kárpát-medencében, így cáfolta azt a szóbeszédet, miszerint Magyarországnak csak kiadása van a külhoni magyarság támogatásával. Rámutatott a Szlovákia és Magyarország közti erős és intenzív gazdasági partnerségre, ami a mentorprogrammal csak szilárdul. 

Hajnal Virág, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője, az esemény koordinátora úgy véli a mentorprogrammal kiépülő hálózat legnagyobb hozadéka a vállalkozók számára, hogy

az egész Kárpát-medencén belül egy telefonhívásra van a segítség. 

A gálán díjazták a programban legjobb eredményt elért vállalkozókat. A legelhivatottabb mentor díjat Vincze Tibor kapta, aki több évtizedes vállalkozói életúttal minden egyes alkalommal jelen volt és precizitásával, támogató jelenlétével ösztönözte mentoráltjait, akik kezét, ahogy stábunknak mondta, a program befejeztével sem engedi el. 

Videó:  ma7

Minden évadban létrehoznak csapatra szabott díjakat is, idén a leglendületesebb díjat kapott csapat egyik vállalkozója Barthalos Réka, az Artis Centrum vezetője, aki szerint

a mentorprogrammal csak nyerni lehet és az itt megszerzett tudás ha termékeny talajra hullik, virágozni fog a vállalkozás. 

Videó:  ma7

Varga Gábor, a Burning Angel márka egyik alapítója is a díjazottak között volt, mégpedig azért, mert vállalkozását mentorával közösen új szempontból közelítették meg és helyezték pályára. Gábor már az első évadban is jelentkezett a programra, elmondása szerint tavaly annyi hasznos információval gazdagodott a stratégiát illetően, hogy idén a marketing-fókuszú ismeretek megszerzésére koncentrált, hogy minden szempontból megtámogathassa vállalkozásukat. 

Videó:  ma7

A Felvidéki Mentorprogram 2. évadában részt vevő vállalkozók mindegyike oklevelet kapott a részvételért ezek után mindenki mosolygósan, barátságos és kötetlen, jó hangulatú beszélgetéssel folytatta az estét. 

Videó:  ma7
mentorprogram2_vallakozoi_2024_ksz_00001
Galéria
+43 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.