2023. június 25., 18:00

Megelevenedett a múlt a nemzetközi tűzoltótechnikai kiállításon Somorján - VIDEÓ

A Somorjai Önkéntes Tűzoltó Testület számára rendkívül fontos, hogy hűen ápolja a hagyományokat, ennek is köszönhető az, hogy immáron ötödik alkalommal szervezték meg az "Így oltották a tüzet elődeink" elnevezésű nemzetközi történelmi tűzoltótechnikai kiállítást . A kétnapos eseményen rengeteg izgalmas program várta az érdeklődőket két helyszínen. 

A Somorjai Önkéntes Tűzoltó Testület a legrégebbi, folyamatosan működő szervezete a városnak, idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját.

A jubileum alkalmából idén több rendezvény is zajlik a városban, de a sorból minden bizonnyal kiemelkedik ez a nemzetközi bemutató, amelyre magyar, szlovák, cseh és lengyel önkéntes tűzoltók érkeztek és mutattak be olyan eszközöket, amelyeket egykor elődeink használtak.

Ürge Lajos a Somorjai Önkéntes Tűzoltó Testület parancsnoka, illetve az esemény egyik főszervezője stábunknak elmondta, hogy a kiállítás ötlete egészen 2011-re nyúlik vissza, akkor látogattak el először a csehországi Magyarbródba (Uherský Brod), ahol az ottani tűzöltő testület vezetőségével egy közös projekt lehetőségéről tárgyaltak.

Látogatásuk alkalmával láttak meg az egyik garázsban egy 1900-as évek elejéről származó fecskendőt, amelyet a következő évben bemutattak a somorjaiaknak.

A kétnapos rendezvény csodálatos hangulatban zajlott, de a leglátványosabb momentuma kétségkívül a 75 vízsugárból álló zenélő tűzoltó szökőkút volt, amelyet este tíz órakor mutattak be a Körtvélyesi víztározónál.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.