2023. szeptember 24., 18:00

Forró Krisztián és csapata régóta dolgozik Nagymácsédon a közösség összefogásán - VIDEÓ

Tizenegy évvel ezelőtt rendezte meg a Pro Mached Polgári Társulás az első kolbásztöltő és sörfesztivált, ami azóta a falu egyik meghatározó rendezvényé nőtte ki magát. Azt, hogy mi a titka annak, hogy egy rendezvényből siker legyen, a főszervezőtől, Forró Krisztiántól kérdeztük. 

A fesztivál célja, hogy összefogja a falu, de a környező települések népét is és kölcsönös tapasztalatcserével segítse a kommunikációt magyar és magyar között. 

Nagymácséd egy nyelvsziget, amely végvárként hirdeti a magyar és keresztény katolikus értékeket, mindkettő erősen él még a faluban és bár az utóbbi években nagy mértékben nőtt a szlovák lakosok száma, a település dinamikáján továbbra is a magyar virtus érződik. 

A falu összezár a kritikus helyzetekben, a következő ilyen alkalom szeptember 30., az előrehozott parlamenti választások napja, mikor nem csak Nagymácséd lakóinak, hanem a Felvidék valamennyi magyarjának szava számít, hiszen dönthetünk többek közt arról is, hogy az ilyen fesztiválokon szabad lesz-e továbbra is a magyar szó. 

Bár, beleadtunk apait-anyait, a videóban gyúrt kolbász nem lett dobogós, a sok tapasztalt versenyzővel aligha vehettük fel a versenyt, az eredmény a következőképp alakult: 
1.hely: RG Taxi (Nagymácséd)
2.hely: KD Team (Alsószeli)
3.hely: Sördögök (Nagymácséd)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.