2024. június 15., 18:00

Egy kilométernyi palacsintakígyó Komáromban - VIDEÓ

Egy kilométer hosszú Jókai-palacsinta kígyót készítettek Észak- és Dél-Komárom civil közösségeinek részvételével Dél-Komáromban. Ezzel rekordot is döntöttek. A 6200 palacsintából álló kígyó a várakozásokkal ellentétben sós palacsinta volt, mégpedig Jókai-palacsinta, amely ötlete egyébként a Komáromi Városmarketing Kft. és Sági Szilárd gasztrokibic közös találmánya, amelyet a Jókai-bableves ihletett.

Videó:  ma7

A munkához rengeteg civil szervezet, valamint Keszegh Béla és Molnár Attila Észak-, illetve Dél-Komárom polgármesterei is csatlakoztak. Az 1010 méteres palacsintakígyó új magyar rekordnak számít, amelyet Sebestyén István, a magyar rekordok regisztrátora hitelesített. Az ellenőrzés végén a résztvevők meg is kóstolhatták a palacsintákat, ami pár percen belül el is fogyott. 

Az egész nap tartó munka jó hangulatban telt, mosoly ült az arcokon és mindenki azt érezte, összefogással rekordok születhetnek, ami be is igazolódott. 
palacsinta_komarom_2024_00022
Galéria
+12 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.