2020. május 18., 17:39

A teraszos kávé is finom

Az Igor Matovič miniszterelnök által elrendelt harmadik fázisban engedélyezték az éttermek, kávézók és egyéb helyek teraszainak megnyitását, amely a kisvállalkozók számára hatalmas előrelépést jelentett.

Fotó: Buena Coffee House Facebook official

Májusban már bizonyos szigorítások mellett újranyitottak a kávézók teraszai, vagyis a vendégek ismét iszogathatták kedvenc kávéjukat, és megízlelhették a finom süteményeket. A dunaszerdahelyi Buena Coffee House vezetősége is megnyitotta teraszát, a feltételekről Podhorny Ollé Zsuzsanna, a kávézó egyik munkatársa számolt be portálunknak.

Mivel a kormány engedélyezte a több szék és asztal kihelyezését a külső terekbe, ezért mi is éltünk ezzel a lehetőséggel. Viszont eddig rossz idő volt arra, hogy a vendégek kint fogyasszák a frissítőket és az ételeinket, ezért ezen a héten várjuk a nagyobb mozgást. Persze, voltak olyan állandó vendégeink, akik a hideg időjárás ellenére is nálunk itták meg a kávéjukat.”

Zsuzsanna azt is elmondta, hogy terveznek némi újítást eszközölni a kávézó étlapján, természetesen odafigyelnek a kávé minőségére, és bíznak abban, hogy május 20-án már nemcsak a terasz, hanem a belső tér is alkalmas lesz a vendégek befogadására.

A különféle óvintézkedések betartása náluk is kötelező: két méter távolságban helyezkednek el az asztalok, egy asztalnál pedig csak két személy ülhet. A szájmaszk viselete mindaddig kötelező, amíg a vendég nem fogyasztja az általa rendelt ételt-italt.

A kávézó dolgozói maszkban szolgálják ki a vendégeket, valamint minden egyes alkalommal kézfertőtlenítőt használnak, ugyanis a rengeteg kesztyű cseréjét nem tartják zero waste életmódhoz méltónak.

A vezetőség és az ott dolgozók mind nagyon örülnek az enyhítéseknek, sőt várják már azt a pillanatot, amikor teljes mértékben kinyitnak majd a vendégek örömére. A kávézóról köztudott, hogy rengeteg neves esemény lebonyolítása fűződik a nevéhez. Zsuzsanna azt is közölte, számos rendezvényt kellett lemondaniuk, de bíznak benne, hogy a következő hónapok már eredményesebbek lesznek e téren is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.