2022. július 18., 16:29

Világra jött az idei év első ikerpárja a komáromi kórházban

Az ógyallai Zachar Lovász Viktória adott életet az Eliškának és Terezkának elnevezett ikerpárnak, amely ebben az évben az elsőnek számít a komáromi kórház nőgyógyászati-szülészeti osztályán. Az intézmény vezetősége személyesen gratulált, és ajándékcsomagokkal kedveskedett a boldog családnak.

Világra jött az idei év első ikerpárja a komáromi kórházban, a kislányok egészségesek
Médialapozó
Fotó: Agel SK Rt.
Az ógyallai Viktóriának és a párjának a kislányok az első gyermekei

Elsőként a 2990 grammos és 48 centiméteres Eliška született meg, akit három perccel később az ugyanolyan hosszú, de súlyosabb, 3170 grammos Terezka követett – közölte Martina Pavliková, a kórház szóvivője. Az ógyallai Viktóriának és a párjának ők az első gyermekei, akiknek nagyon örülnek.

A július 13-án világra jött két aranyos kislány jó egészségnek örvend.

Filkó Gabriella doktornő, a kórház illetékes igazgató-helyettese és Bozsaky Csaba, a beteggondozási részleg helyettes vezetője személyes gratulált az anyukának. „Sok erőt, türelmet és egészséget kívánunk a lányok felneveléséhez“ – fogalmazott Filkó Gabriella.

A közleményből az is kiderült, hogy a 2022-es év első felében összesen 412 baba született a komáromi intézményben. A fiúknak leggyakrabban a Dániel, Ádám, Dávid, Levente, Tivadar és Sámuel keresztnevet adták a szüleik, de a tájainkon ritkaságnak számító olyan nevek is előfordultak, mint az Ezel, Zion, Ruben, Hubert. A lányoknál a Hana, Sofia, Zoé, Viktória, Mia bizonyultak a legnépszerűbb keresztneveknek, de akadtak, akik a kissé furcsán csengő Aylin, Rea, Tia, Adala névhez ragaszkodtak.

A szóvivő tájékoztatása szerint e kórház szülészetét elsősorban a személyzet empatikus bánásmódja miatt választják, kedvelik a kismamák. Az osztály egészségügyi dolgozói külön figyelmet fordítanak a szülésre való felkészítéssel és a baba-mama közti kötődés elősegítésével kapcsolatos egyéni igényekre, valamint a szoptatási tanácsadásra.

Az örömteli eseményhez az olvasóink nevében is gratulálunk!

Világra jött az idei év első ikerpárja a komáromi kórházban, a kislányok egészségesek
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.