2024. február 12., 18:52

Vándorkiállítás nyílt a füleki városi múzeumban

A Füleki Honismereti Múzeum galériájában megnyílt a XXIII. Nemzetközti-Magyar Fotószalon vándorkiállítása. A felhívásra ezúttal 9 országból 184 fotós nevezett be 1771 alkotással. A Magyar Fotóművészek Világszövetsége az anyaország határain belül és azon túl élő, különböző műfajokat képviselő magyar fényképészeknek biztosít szakmai és közösségi hátteret, akik főként amatőr alkotók.

Fotószalon
Fotó: Magyar Fotóművészek Világszövetsége FB

Idén általános színes monokróm, magyar közmondások, állatok és természetes környezetük, archaikus eljárással készült képek: Madách Imre Az ember tragédiája kategóriában nevezhettek alkotásokkal. Illetve idén először szerepelt az ifjúsági kategória, három korcsoportra osztva, az évfordulós kategória központi témája pedig a Himnusz volt.

Nagy Tivadar, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének alelnöke elmondta, a 45 képből álló képanyagot Szlovákiában hat helyszínen, Dunaszerdahelyen, Komáromban, Léván, Naszvadon, Párkányban, és Füleken mutatják be. Ezt követően Magyarországon, Ózdon, Miskolcon és Egerben is láthatóak lesznek az alkotások.
Fotószalon
Fotó:  Magyar Fotóművészek Világszövetsége FB

A füleki múzeumban már több ízben megszervezték a vándorkiállítást. Eleinte a vármúzeumban kapott helyet, egy ideje pedig már a városi múzeum galériájában sorakoznak fel a képek. Az alkotásokat négytagú bizottság értékelte Budapesten. A felvidéki fotográfusoknak ez alkalommal két aranyérmet, két ezüst és egy bronzérmet, illetve három oklevelet sikerült szerezniük.

Az érsekújvári Toldi Zorán volt az évad egyik legeredményesebb alkotója. Ezüstéremmel díjazták az Az apa és lánya c. fényképéért, a Himnusz kategóriájában pedig bronzérmet kapott. Toldi Zoránnak ítélték egyúttal a legjobb alkotó díját is az elfogadott képek és díjak pontszáma alapján. Füleken a tárlat március 10-ig tekinthető meg.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.