2022. szeptember 13., 16:04

Változások a kassai tömegközlekedésben

Októbertől több változásra is számíthatnak az utasok a kassai tömegközlekedésben. A közlekedési vállalat egyebek mellett új jegytípusokat vezet be, illetve megszűnik a jegyvásárlás lehetősége a jármű vezetőjénél, viszont egyes járatokon bankkártyával is lehet majd fizetni.

dpmk_01_tasr.jpg
Fotó: TASR

A változásokat a kassai városi képviselők az aktuális választási időszak utolsó tervezett képviselő-testületi ülésén hagyták jóvá. Ezek közé tartozik, hogy a Nagyszalánci út felújítása miatt ingyenesen lehet majd utazni a 28-as és a 37-es járaton.

A Kassai Közlekedési Vállalat (DPMK) októbertől két új menetjegyet is bevezet. Az első a flottájában található veteránjárművekre lesz érvényes, amelyek bizonyos vonalakon közlekednek majd a városban. A második típus sport- és kulturális rendezvényekhez kapcsolódik, például, ha valaki belépőjegyet vesz egy hokimeccsre, az magában foglalja majd a tömegközlekedésre szóló jegyet is.

További újdonság, hogy a tömegközeledési eszközök egy részén bankkártyával is lehet majd menetjegyet vásárolni. Vladimír Padyšák, a DPMK vezérigazgatója elmondta, ez felkészülés a jövőre, a rendszer bővítését tervezik.

Az első fázisban 46 darab, a legújabb típusú villamosunkban lesz lehetőség a kártyás fizetésre, az eszköz a második ajtónál kap helyet”

– magyarázta hozzátéve, további 344 járműben tervezik a kártyás fizetés lehetőségének bevezetését. Az ezzel kapcsolatos közbeszerzés már lezárult, jelenleg a szerződés aláírásának folyamata zajlik.

A közlekedési vállalat egyúttal megszünteti azt, hogy a jármű vezetőjénél lehet menetjegyet vásárolni. Padyšák emlékeztetett, erre már a koronavírus-járvány idején sem volt lehetőség, s rámutatott, az intézkedést a szakszervezetek is kérték. Mint mondta, az utasok már most is számos modern módon vásárolhatnak jegyet, például SMS-ben vagy több mobilalkalmazáson keresztül is.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.