2021. július 3., 11:08

Útfelújítások a Lévai járásban

Nyitra Megye Önkormányzatának köszönhetően az elmúlt esztendőkben a megye északi térségében található útszakaszokkal egyenlő arányban újulnak meg fokozatosan a déli járások útjai is. A Nyitra megyei, ezen belül a lévai járási közutak felújítása 2021 nyarán is nagy ütemben folytatódik.

Csenger Tibor - utak
Fotó: Csenger Tibor

Nyitra megyében újabb fázisban valósulnak meg a másod- és harmadosztályú utak felújításai.

Mindent összesítve 32 útszakaszon 392 952 négyzetméteres felület kap új aszfaltburkolatot.

A kivitelező az Eurovia SK nevű vállalat lesz. A munkálatok a tervek szerint augusztus végéig be is fejeződnek.

A rekonstrukciós munkálatok, amelyek során mintegy 60 kilométernyi útszakasz újul majd meg, több mint 3,5 millió euróba kerülnek.

A fejlesztések a Komáromi, a Nyitrai, az Aranyosmaróti, az Érsekújvári, a Vágsellyei és a Nagytapolcsányi járásokon kívül természetesen a Lévait is érintik. Ebben a régióban közel 15 kilométernyi útszakasz fog rövidesen új aszfaltburkolatot kapni.

Nagygyőröd és Töhöl (1,80 km), Ipolyság és Felsőtúr (2,90 km), Szántó és a Borfő részét képező Kőhatár (2,99 km), Kisölved és Garamsalló (2,01 km), valamint Óbars és Nagykoszmály (1,79 km) között újul meg a burkolat, míg új aszfaltfelületet kap egy nyírágói (1,02 km), egy csekei (0,47 km) és egy farnadi útszakasz (1,71 km) is.

Nyitra megyéhez összesen több mint 2 ezer kilométernyi úthálózat tartozik; a Lévai járásban található ennek a negyede, vagyis mintegy 500 kilométer, zömében másod- és harmadosztályú utak. Az első osztályú utakért az Állami Útkezelő Vállalat (SSC) felel. A Lévai járáson négy ilyen halad át: a Párkányt és Garamszentbenedeket összekötő I/76-os, a Diószeg és Losonc között húzódó I/75-ös, a Holicsot Garamberzencével összekapcsoló I/51-es, valamint az Ipolyságtól Zólyom irányába tartó I/66-os főút.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.