2023. november 16., 19:56

Utcák és tér is megújult Füleken

Az elmúlt hetekben jelentős változáson esett át a Kalaj utca és a gimnázium előtti Hősök terén lévő bekötőút. Mindkét szakasz régóta nagyon rossz műszaki állapotban volt. Az önkormányzat ezért az utak teljes felújításáról döntött.

Útfelújítás Füleken
A Hősök tere felújítás közben
Fotó: Fülek város/FB

A Hősök terén az átépítés részeként módosult a kereszteződés forgalmi rendje. Új szigetet építettek az egyértelműbb kanyarodás érdekében. A szigetet közelebb helyezték az állami úthoz, amely szélesebb volt, mint amilyet a szabvány előír. Ennek alapján egy új, 1,5 méter széles, megemelt gyalogosjárda épült meg a tér kis parkhoz közeli részén, melyben az emlékművek állnak. A járdát az úttól egy méteres széles zöld sáv választja el, ezáltal az állami út megfelelően széles lett, és a gyalogosforgalom is áttekinthetővé vált. Az új elemek, mint a zöld sáv a járdával és az átkelő is, a gyalogosok biztonságát hivatottak növelni ezen a rendkívül forgalmas úton, amelyet az ipari övezetbe tartó teherautók is használnak.

Az önkormányzat idén saját forrásból két kisebb útfelújítási projektet valósított meg. Az egyik egy rövid összekötő szakasz, a Billa és a másodosztályú út között, a gimnázium előtt. A fülekiek tudják, hogy ez egy bazaltkővel kirakott rész volt, amit a Billát ellátó kamionforgalom nagyon tönkretett az elmúlt években”

– nyilatkozta Agócs Attila polgármester.

A másik pedig a Kalaj utca felújítása volt, amely új aszfaltburkolatot kapott.

Útfelújítás Füleken
Fotó:  Agócs Szvorák Emese

„Évek óta toltuk magunk előtt ezt a felújítást, most jutottunk el oda, hogy kivitelezzük. Azt gondolom, hogy most már az egész negyed lakossága elégedett lehet, és remélem, hogy sokáig fogja szolgálni az ott lakókat ez a felújított szakasz” – fűzte hozzá.

A két útfelújításra Fülek önkormányzata idén 147 ezer eurót költött.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.