2021. július 26., 17:01

Újabb appon keresztül vásárolhatunk jegyet a kassai tömegközlekedésre

Kassa lakosai és a látogatók a mai naptól kezdve egy további mobilalkalmazás útján is válthatnak virtuális jegyet a helyi tömegközlekedés járataira.

dpmk02.jpg
Fotó: TASR

„Az UBIAN alkalmazás lehetőséget ad az utasoknak aktívan, modern és innovatív módon használni a tömegközlekedést a városban” – mondta Vladimíra Petrušová, a Kassai Közlekedési Vállalat (DPMK) munkatársa.

A mobilalkalmazás útján vásárolt jegyek a kassai tömegközlekedés minden járatára, az autóbuszokra és a villamosokra egyaránt érvényesek. Jelenleg öt jegytípus áll rendelkezésre: 30- és 60 perces, 24 órás, hetijegy, illetve kerékpár- és poggyászjegy.

A virtuális jegyek megvásárlása mellett az applikációban elérhetők a menetrendek, de az utasok azt is ellenőrizhetik, egy adott járat késik-e, illetve térképen követhetik, hol jár éppen. Petrušová emlékeztetett, hogy a jegyet még a felszállás előtt meg kell vásárolni. Az alkalmazásban a jegy egy QR-kód formájában jelenik meg, az ellenőrök ezt olvassák be az ellenőrzés során.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.