2022. február 20., 18:30

Új buszok a kassai tömegközlekedésben

Az elmúlt napokban két SOR NB 18 típusú autóbusszal bővült a Kassai Közlekedési Vállalat (DPMK) flottája, amelybe március végéig további 19 ilyen jármű érkezik.

Fotó: TASR

A cseh SOR Libchavy társaság 2017-ben nyert meg egy közbeszerzést 30 darab autóbusz szállítására a Kassai Közlekedési Vállalat (DPMK) számára. Az első kilenc darab 2018 végén érkezett Kassára. A szerződés alapján a maradék huszonegyet 2022 januárja és márciusa között kell leszállítania a cseh cégnek. Kettő a napokban érkezett meg a DPMK-hoz, s már forgalomba is állt, szállítja az utasokat.

„További öt autóbusznak a jövő hét végén kellene megérkeznie Kassára” – közölte Vladimír Fabian, a város szóvivője. Hozzátette, modern autóbuszokról van szó, amelyek teljesítik az EURO6 normát.

A több mint három évvel ezelőtt beszerzett kilenc busz darabjáért – ahogy az a közbeszerzésben is szerepel – 327 500 eurót fizetett a város. A tavalyi év folyamán sikerült kedvezményben megállapodniuk a gyártóval, a fennmaradó huszonegy autóbusz darabjáért 300 ezer, vagyis összesen 6,3 millió eurót fognak fizetni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.