2021. július 24., 19:35

Tűzbe borította a Hooligans a Révfeszt színpadát – KÉPGALÉRIA

Kétnapos rendezvényként tartották meg a Mátyusföld legnagyobb, kommersz jellegű pop-rock fesztiválját, a Révfesztet. A királyrévi stadionban immáron hatodik alkalommal megrendezésre kerülő megfaesztivál idén egy kistestvért is kapott, a Révfeszt Junior társrendezvénnyel. Az óriásszínpadot ezúttal a Hooligans zenekar borította tűzbe.

Révfeszt 2021
Galéria
+11 kép a galériában

Kétnapos rendezvénnyé bővült 2021-re a királyrévi Révfeszt. A határon átnyúló Interreg projekt égisze alatt sikerült kibővíteni a megafesztivált egy külön, gyerekeknek és ifjúságnak szóló társrendezvénnyel, a Révfeszt Juniorral, amelyet egy nappal a nagy fesztivál előtt, július 22-én, csütörtökön tartottak meg a királyrévi futballstadionban, mintegy bemelegítésképpen. A Generációk együttműködése projektben Királyrév partnere a magyarországi Győrsövényház.

A pályázat értelmében Királyrév a fesztiválszervezési tapasztalatait osztja meg Győrsövényházzal. Hokstok Imre, Győrsövényház polgármestere rendkívül színvonalas rendezvényként értékelte mind a Révfeszt Juniort mind magát a Révfeszt nagyfesztivált. Elmondta, nagyon érezni azt, hogy az embereket újra meg kell nyerni a kultúrának, a rendezvényeknek a pandémia után. Jó ötletnek tartja a kisgyerekeket is bevonni a fesztiválhangulatba, külön minifesztivált létrehozni számukra.

Révfeszt 2021
Szarka Gyula és zenekara a Révfeszt színpadán

Erre volt jó példa a Révfeszt Junior, amelynek színvonalas műsora nagyon sok családot vonzott Királyrévbe.

 A Révfeszt Junior színpadán Polgár Balázs és bábszínháza, a királyrévi származású Szarka Gyula és zenekara, valamint a Bum-bum zenekar és Ricsi bohóc varázsolták el a gyerekeket.

Szarka Gyuláék a Tücsöklakodalommal az ízig-vérig klasszikus magyar gyermek-zenei kultúrát képviselték és azt a zenét játszották, amelyen nemcsak a fesztiválozó gyerekek, de azok szülei is felnőttek. Ricsi bohóc és a Bumu-bum zenekar pedig az igazán minőségi, játékos, már a mai modern gyermekzenét képviselő vonalat mutatták be interaktív gyermekműsorukkal, amelynek nagy részében a fesztivál főszereplői, a gyerekek is helyet kaptak a színpadon.

Révfeszt 2021
Ricsi bohóc és a gyerekek

A Révfeszt Junior rendezvényt az Interreg támogatásából tudták létrehozni – tette hozzá Agócs Gergely, Királyrév polgármestere, egyúttal megköszönte a falu és az önkormányzat segítségét a fesztivál megszervezésében.

Pénteken, július 23-án a már hagyományosnak mondható kommersz jellegű nagyfesztivál, a Révfeszt nyitotta meg kapuit Királyrévben. A megafesztivál a Forzare polgári társulás és a Magna Festum szervezésében jöhet létre immáron hatodik éve, támogatta a Kultminor, Nagyszombat megye, valamint Királyrév önrészt is vállalt a költségekből – árulta el a polgármester.

A Révfesztre a járványügyi rendelkezések értelmében csak ezer embert engedhettek be, a polgármester hozzátette, már elővételben közel nyolcszáz jegy kelt el, így jól tudták ellenőrizni a létszámot a beléptető kapunál.

Az estet a fiatalok körében jól ismert Ricco és Miss Mood kezdték meg, majd Korda György és Balázs Klári bűvölték el a közönséget.

Azt lehetett látni, hogy a két élő legenda minden generáció számára ismert, a Révfeszt közönsége és a szervezők is nagyon örültek „Gyuri bácsiéknak” és mindenki körberajongta őket. Korda György elárulta a ma7-nek, immáron 64 éve koptatja a színpadot, és ezt a hat évtizedet, a közönség szeretetét nem is lehet szavakba önteni.

Révfeszt 2021
Balázs Klári és Korda György
Izgalommal jöttünk, mert Királyrévben még soha nem voltunk. És hát ilyen közönségről álmodik az ember, arról nem is beszélve, hogy a szeretett barátaim, a Hooligans a fő fellépő, ez pedig meglepetésként ért engem”

– mesélte Gyuri bácsi. Hozzátette, számukra igazi ajándék az, hogy még a fiatal generáció is érdeklődik, szereti őket, ez nagyon kevés embernek adatik meg.

Korda György és Balázs Klári koncertje után Agócs Gergely a színpadra szólította azokat a királyrévi polgárokat, akik segítettek a hosszasan elhúzódó antigén tesztelések lebonyolításában, oklevéllel és virággal köszöntötte segítőit. Nagyszombat megye küldötteként Berényi József, a megye első alelnöke köszöntötte a Révfesztet, hangsúlyozta, örül annak, hogy az Interreg projektek keretén belül az összegek a magyar faluk hasznára vannak a megyében. A fesztivál közönségét Cziprusz Zoltán, a gömöri társzervező is köszöntötte, Forró Krisztián, az MKP országos elnöke pedig örömét fejtette ki, hogy a Mátyusföldnek saját nagyfesztiválja van, valamint gratulált a főszervezőknek.

Nemcsak Agócs Gergely lepte meg a kollégáit, hanem azok is őt, mivel a polgármesternek éppen születésnapja volt, két hatalmas tortával, énekkel és ajándékkal köszöntötték őt a Révfeszt nagyszínpadán.

Révfeszt 2021
A polgármester meglepődik

A köszöntőt követően a Révfeszt színpadán felgyúltak a lángok és a Hooligans zenekar csapta szét a húrokat, dübörgött az örök rock-zene, a közönség pedig nagyot bulizott a népszerű rockzenekar koncertjén. Kiss Endre (Endi), a zenekar dobosa elmondta, az előadást az áprilisban megjelent új lemezük, a Zártosztály című album dalaiból építették fel, jelenleg ezzel az albummal turnéznak. A koncerten 12 dalt játszottak erről a lemezről, tehát a lemez összes dalát, a többi 12 dalt pedig régebbi számaikból állították össze. Az új lemezt a pandémia ideje alatt készítették, ebből a szempontból a Hooligans sikeresnek tudhatja be az elmúlt évet.

Révfeszt 2021
Viszont ha abból a szempontból nézzük, hogy nekünk a színpad az életünk, akkor sajnos azt kell mondani, hogy tavaly több mint nyolcvan koncertünk maradt el, idén is csak a tervezett szám felét tudjuk megtartani. Lelkileg megviselt bennünket ez az időszak”

– magyarázta Endi. Hozzátette, megpróbálják minél erősebben lenyomni a tervezett negyven koncertjüket, valamint szeptemberben klipforgatást is tervez az idén 25 éves zenekar.

Révfeszt 2021
Galéria
+11 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.