2021. június 7., 20:24

Tisztább lett a Kis-Duna Nádszegen

A környezetvédelmi világnap alkalmából több mátyusföldi települést szólított meg közös takarításra a Human Health Institute szervezet. Nádszegen a Kis-Dunát és környékét, Galántán a Sárd patakot takarították önkéntesek a hétvégén.

Duna takarítás Nádszeg

A környezetvédelmi világnap célja széles körben felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, elősegíteni az együtt gondolkodást és a közös cselekvést, terjeszteni a fenntartható fejlődés eszméjét.

A mátyusföldi Nádszegen rendkívül büszkék arra, hogy a Human Health Institute őket is kiválasztotta a világméretű kezdeményezés részeseként. Kacz Éva, Nádszeg polgármestere elmondta, a környezetvédelmi világnap alkalmából aktivisták takarítanak folyókat, patakokat, azok környékét világszerte, a szervezetek azokat az önkormányzatokat, bizottságokat, önkénteseket szólítják meg, akik aktív munkát fejtenek ki a környezetvédelem területén.

A felkérés a nádszegi környezetvédelmi bizottsághoz érkezett be.

Duna takarítás Nádszeg

Nádszegen már tartottak egy nagytakarítást a tavasz folyamán, akkor több tonnányi szemetet sikerült összeszedniük, de megtiszteltetésnek és kötelességnek érezték, hogy eleget tegyenek a Human Health Institute felkérésének is, és bekapcsolódjanak egy világszinten elismert felhívásba.

A hétvégén a Nádszeg határában folyó Kis-Dunát és annak környékét takarította ki egy csoport önkéntes nádszegi. A takarítás költségeit az önkormányzat és a környezetvédelmi bizottság állta, nem csak a partot, hanem a folyót is sikerült átfésülni, és szemetet szedni. A polgármester elmondta, a tavaszi nagytakarításnak meglett az eredménye, szerencsére most sok szemetet nem találtak, inkább csak az ár által kisodort műanyagot, kommunális hulladékot kellett begyűjteniük, így a természet szépségeit is élvezni tudták.

Duna takarítás Nádszeg

Galántán a hétvégén szintén nagytakarítást tartottak a Sárd patak környékén a helyi aktivisták a Human Health Institute felhívásának eleget téve. A jótékony tevékenységbe a helyi futók, a városi alkalmazottak, városi képviselők és a Templárok társulás tagjai is bekapcsolódtak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.