2021. szeptember 13., 12:22

Színes programokkal tarkított falunapot tartottak Almágyon

Az almágyiak számára fontos a hagyományok tisztelete. Többek között erről tesz tanúbizonyságot az évente megrendezésre kerülő falunap is, amit idén tizedik alkalommal szerveztek meg. A szeptemberi mulatságon gazdag folklórműsorral kedveskedtek az érdeklődőknek.

Almágyi falunap
Médialapozó
Fotó: Agócs Ildikó
Almágyi asszonykórus

A népdaléneklésnek évtizedes hagyománya van a községben. Van népdalkörük, asszonykórusuk és férfikórusuk is, akik minden évben gazdagítják a falunap programját. De a testvértelepülések csoportjai is helyet kapnak a rendezvényen. Az egerszalóki Többsincs Néptáncegyüttes idén táncházzal, a salgótarjáni Erdei Banda népzenével örvendeztette meg a közönséget.

Almágyi falunap
Fotó:  Agócs Ildikó
Szőttes Kamara Néptáncegyüttes

Agócs Sándor tárogatójátéka szintén elmaradhatatlan része a falunapnak. Nagy sikere volt továbbá az egri Babszem Jankó Gyermekszínház társulatának, a détéri asszonykórus műsorának, illetve a Szőttes Kamara Néptáncegyüttes fellépésének is. A fiatalabb korosztály pedig a rimaszombati C.O.O.L. zenekar koncertjére tombolhatott.

Almágyi falunap
Fotó:  Agócs Ildikó
C.O.O.L zenekar

A kulturális élet hajtóereje az alapiskola mellett a Csemadok helyi szervezete. Agócs Ildikó, a Csemadok almágyi alapszervezetének elnöke portálunknak elmondta: az idei programban a helyi és a környékbeli előadókra helyezték a hangsúlyt.

„Érdekes színfoltja volt az eseménynek az Egerszalókról érkezett kisbíró is, aki rímekben vezette fel az egyes műsorszámokat” – mondta.

Agócs Gyula, polgármester hozzátette: a falunap a község legnagyobb rendezvénye minden évben.

„Tavaly lett volna a jubileumi tizedik évfolyam, de sajnos elmaradt, ezért idén próbáltuk pótolni. Viszont a járványügyi intézkedések miatt nem sikerült az eredeti elképzelést megvalósítani. Sajnos a Közegészségügyi Hivatal nem engedélyezte a gasztro-szolgáltatásokat, ezért tartottam attól, hogy alacsonyabb lesz az érdeklődés. De szerencsére nem így lett, sokan eljöttek” – nyilatkozta

Almágyi falunap
Fotó:  Agócs Ildikó
A focicsapat

Említést érdemel a labdarúgó mérkőzés is, amit az ajnácskői futball-klubosok szerveztek. A csapatokat az U-9 és U-11-es korosztályból állították össze. Így míg két éve az öregfiúk játszottak, idén a legfiatalabbak mérték össze ügyességüket és gyorsaságukat a focipályán.

Kísérőrendezvények is gazdagították a programot. Volt kézműves foglalkozás, lovaglás, arcfestés, körhinta és ugrálóvár is. A színvonalas programra idén is több száz érdeklődő érkezett.

Almágyi falunap
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.