2023. május 11., 19:27

Színes „egyenruháik“ alapján különböztethetők meg a komáromi kórház dolgozói

Már a betegek és a látogatók számára is első látásra megkülönböztethetők a komáromi kórház orvosai, nővérei... Az intézményt működtető Agel társaság kísérleti jelleggel bevezette az alkalmazottai beazonosítását segítő projektet. Miközben a színes „egyenruhák“ segítik a páciensek tájékozódását, a dolgozók is örülhetnek a szép, új szolgálati öltözéküknek.  

Színes „egyenruháik“  alapján különböztethetők meg a komáromi kórház dolgozói
Galéria
+2 kép a galériában
A gyermekosztályon viselhető szolgálati öltözékek
Fotó: Agel SK Rt.

Ahogy más uniformisok történetében is a különböző színek más-más rangot és munkahelyi beosztást jelöltek, ugyanígy van ez az Agel-hálózaton belül is. Az alapszínnek számító fehéret a főorovosok és orvosok kapták. Ez régebben a kórházi műtők színe is volt, hangsúlyozva a tisztaság fontosságát, viszont fárasztva a szemet. Ezért a műtőkben hozzávetőleg a 20. század derekán a fehér színt a zöld több árnyalatára cserélték le, megkönnyítve az ott dolgozók munkavégzését.

Nagyon örülünk a színes öltözékeknek. Hisszük, hogy ez megfelelő előrelépés a személyzet áttekinthetőbb megkülönböztetése terén. A páciensek számára ugyanis nehezen különböztethetők meg egymástól a főorvosok, orvosok, főnővérek, nővérkék, asszisztensek...“

- nyilatkozta az idei tavaszi újdonság kapcsán PhDr. Bozsaky Csaba, a komáromi kórház igazgatóhelyettese.

Bár kissé másfélék a női és férfi „egyenruhák“, de mindkét nem esetében azonos színekkel jelölik a viselőik munkahelyi tisztségét, beosztását. A főorvosok és az orvosok színe a fehér vagy a piros, a főnővéreké a türkiz, a gyermekosztály nővéreié pedig szintén a fehér, de megkülönböztetésként a ruházatukra a gyermekek számára vonzó motívum is került.

A klinikai biokémiai, a hematológiai-transzfuziológiai és a radiológiai részleg nővérkéi és laboránsai kék, míg az egészségügyi asszisztensek rózsaszínű, a férfi kollégáik pedig rózsaszínű gallérral ellátott fehér felsőt viselnek. A beteggondozóknak a sárga, a takarítóknak pedig a lila szín jutott. Érdemes mindezt megjegyezni...! 
Színes „egyenruháik“  alapján különböztethetők meg a komáromi kórház dolgozói
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.