2022. április 28., 18:12

Szerda éjjel újraindult a hajóforgalom Bősnél

A bősi vízerőműnél a hajóforgalmat szerdán, 23:00 körül indították újra. Ezt Lucia Patznerová, a közlekedési hivatal munkatársa erősítette meg a TASR hírügynökségnek csütörtökön. A hajóforgalmat korábban azért állították le, mert egy svéd utasszállító hajóból szivárgott az olaj.

bős
Fotó: TASR/AP
Miután minden szükséges intézkedést elvégeztek a veszély elhárítása és a szennyeződés felszámolása érdekében, a vízi járművet az alsó kikötőhelynél helyezték el. 23:00 körül újraindult a hajóforgalom"

- közölte Patznerová. Hozzátette: a kedvezőtlen közlekedési helyzet megelőzése érdekében a pozsonyi és a komáromi kikötőkapitányság koordinálta a forgalmat.

Az olaj a Szlovák Környezetvédelmi Felügyelet (SIŽP) beszámolója szerint mintegy nyolc kilométer hosszú foltot képezett a víz felszínén. A felelős 165 000 euróig terjedő pénzbírsággal sújtható, ha bebizonyosodik, hogy közigazgatási szabálysértést követett el.

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.