2022. február 2., 19:47

Soha nem volt még ennyi új fertőzött a Rozsnyói járásban

A Rozsnyói járásban az új fertőzöttek száma meghaladta a koronavírus-járvány előző hullámának legmagasabb értékeit. Jozef Varga regionális tisztifőorvos szerint a járványhelyzet alakulása azt mutatja, az omikron variáns a domináns a régióban.

Fotó: TASR

„A negyedik naptári héten a COVID-19 megbetegedések 130 százalékos növekedését észleltük. A hétnapos incidencia (egy adott populációban adott időtartam alatt előforduló új esetek gyakoriságának mérőszáma – a szerk. megj.) elérte a 100 ezer lakosra jutó 924 esetet” – közölte Jozef Varga. Hozzáfűzte, ennek ellenére a rozsnyói kórházban egyelőre stabil a helyzet.

A regionális tisztifőorvos tájékoztatása szerint a 65 évnél idősebbek az új fertőzötteknek mindössze a 3,4 százalékát tették ki. A járvány leginkább a gyerekek körében terjed, az összes új beteg 34 százalékát a 18 évnél fiatalabbak alkották. Az elmúlt héten a megbetegedés 9 óvodai, 73 alapiskolai és 16 középiskolai osztályban bukkant fel – mondta.

A Rozsnyói Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ RV) arra számít, hogy a fertőzőbb omikron variáns miatt a következő időszakban meredeken emelkedni fog az új megbetegedések száma. Ennek további oka lehet az alacsony átoltottság a Rozsnyói járásban, ahol eddig körülbelül a lakosság 41 százaléka vette fel a COVID-19 elleni védőoltást, a harmadik dózist pedig csak a lakosság 22 százaléka kapta meg.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.