2021. november 23., 12:50

Rendőrt hívott a járványügyi szabályok megszegőire a bősi postahivatal egyik alkalmazottja

A csallóközi városka postahivatalában hétfő délután a hatóságoknak kellett intézkedniük, miután hárman az udvarias felszólítás ellenére sem voltak hajlandóak maszkot viselni.

posta koronavírus
Fotó: TASR/AP
Képünk illusztráció.

Mivel a két férfi és egy nő nem akarták elhagyni a helyiséget az alkalmazottak felszólítására sem, így a hatóságoknak kellett közbelépniük. Mária Linkešová, a Nagyszombat Megyei Rendőrkapitányság szóvivője elmondta,

az illetők közölték, ők szlovák állampolgárok, de ennek ellenére nem ismerik el a jogállamot és nem tartanak be semmilyen rendelkezést, a járványügyieket sem.

Az az aprócska tény már nem zavarta őket, hogy a posta szolgálatainak igénybevételével is állami szolgáltatást használnak. A rendőröknek végül sikerült kitessékelni őket az épületből, a helyi rendőrkapitányságon pedig kihallgatták és be is azonosították mindhármukat. Arról, kapnak-e bírságot és, ha igen, milyet, az illetékes közegészségügyi hivatal dönt majd.

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.