2021. november 16., 09:45

Rendkívüli helyzet Krasznahorkaváralján! Félelmetes a fertőzöttek száma

Annyira megromlott a járványhelyzet a váráról nevezetes községben, hogy kénytelenek voltak rendkívüli helyzetet hirdetni. Peter Bollo polgármester szerint annyira felszökött a covidosok száma, hogy nem volt más választásuk, mint korlátozni a lakosság mozgását. Ezzel próbálják meggátolni a járvány terjedését a járás más településeire is.

Krasznahorka vára
Fotó: Fábián Gergely

A járványgóc még október közepén alakult ki a helyi marginalizált roma közösségben. A Rozsnyói Regionális Közegészségügyi Hivatal az egészségügyi minisztérium intervenciós csapatával az elmúlt hetekben három körben végzett PCR-tesztelést.

Jelen pillanatban 83 aktív eset van a faluban, és 122 ember van karanténban. A karanténintézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi.

November 15-én, hétfőn újra megkezdődött a jelenléti oktatás az óvodában és a két alapiskolában.

A helyi roma közösség számára gondot okoz az ivóvízhez való hozzájutás, amiről a múlt héten a járási hivatalban is tárgyalt egy munkacsoport. A falu polgármestere a szlovák hírügynökségnek megerősítette, hogy a kedvezőtlen járványhelyzet miatt egy hónapig ismét juttatnak nekik ivóvizet.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.