2023. május 7., 12:00

Reménykeltő sorokat írt a Bajcs melletti cserbenhagyásos gázolás áldozata

Bő négy héttel ezelőtt számoltunk be az első jó hírről Cserepes Erikával kapcsolatban, akit március 31-ről április 1-re virradóra, Bajcs és Perbete között cserbenhagyásos gázolás ért. Majd zöldcsütörtökön megírtuk: az érsekújvári kórház intenzív osztályán végre felébredt a mélyaltatásból. A jótékonykodásáról is ismert, 36 éves, szenvedélyes kerékpáros felgyógyulásáért azóta is nagyon sokan imádkoznak, s a bringás közösség kezdettől fogva szervezkedett az érdekében. Végre az általa a barátainak írt, reménykeltő sorokat is közzétehetjük…

 Reménykeltő sorokat írt a Bajcs melletti cserbenhagyásos gázolás áldozata
Cserepes Erika Bujna Zoltánnal egy korábbi közös túrán
Fotó: Facebook

A történteket ebben a korábbi cikkünkben foglaltuk össze. Egyúttal a Csárda túra facebookos oldalán közzétett felhívást is megjelentettük, mely szerint “a kerékpárosok húsvétvasárnap a szélrózsa minden irányából Érsekújvárba tekernek azért, hogy délután fél öttől az ottani főtéren összegyűlt jóakarók egy nagy adag energiát küldjenek a kórházba”.

A napokban találkoztam Bujna Zoltánnal, a Szabadság Vándorai bringás csoport vezetőjével, aki örömmel számolt ba arról: jóbarátként már nem Erika édesapjával, hanem személyesen vele tartja a kapcsolatot. Egyelőre írásban, mert beszélni még nem tud. Az egészségi állapotával kapcsolatban elmondta: még a lassú javulás ellenére sem lehet tudni, hogy meddig tart a teljeskörű felgyógyulása.

Tudvalevő: Erika Érsekújvárban lakik, s a munkahelye is e városhoz köti őt, Komáromhoz pedig a “kerékpáros világvándor” barátja és hobbija révén kötődik. Talán nem a véletlen műve volt, hogy amikor éppen az ógyallai kerékpárgyárban járt, ahol komolyabb hegyi bicajt akart vásárolni, találkozott Bujna Zoltánnal. Szó szót követett, s a Szabadság Vándorai csoport motorja meghívta őt annak rendezvényeire. Erika élt e lehetőséggel, s egyre intenzívebb tekerésbe-túrázásba kezdett, majd a komáromi példát követve, Érsekújvárban kerékpáros közösséget alapított.

Mindezeknek az előzményeknek is köszönhető, hogy az említett húsvétvasárnapi akció keretében, több járásból közel háromszáz bicajos érkezett Érsekújvárba, illetve csengetett egyszerre az ottani kórháznál, bízva abban, hogy Erika azt meghallja. Ekképp próbáltak pozitív energiát és elegendő erőt küldeni neki, a kitartásához és felgyógyulásához az égiek segítségét is kérve. Egyúttal a történt gyalázatra is felhívták a nyilvánosság figyelmét, hangsúlyozva: teljességgel elfogadhatatlan, hogy a kerékpárosok még 2023-ban sem érezhetik magukat biztonságban az utakon, s önhibájukon kívül, könnyen a figyelmetlen sofőrök áldozataivá válhatnak…

Miközben lassú ütemű változás történt az állapotában, az alábbiakban változtatás nélkül közzétesszük az állapota miatt aggódó barátaihoz írt sorait.

Köszönöm mindenkinek a sok-sok szeretetet és érdeklődést, sokat számít! A 2 helyen eltört medencém miatt 6 hetet kell feküdnöm. Ebből 5 végtelen hét telt el. De "ebcsont beforr". 🙂 A helyzetet a vesék és a tüdő komplikálja. Bár lassan csökkentik a gépes rásegítést, folymatos a tüdőventilláció (a torkomból kivezető cső miatt nem tudok beszélni), és folyadék képződik a mellkasomban (+ egy cső a hónom alatt). A dialízist biztosító gép 76 órás ciklusokban működik, utána pihen pár órát a gép, és újra minden. A gipsz lekerült  a kezemről. Fekve, de elkezdődött a rehabilitáció - légzőgyakorlatok tüdőtágításra, lábizmok, hogy legyen mi megtartson, ha már talpra állhatok. Rengeteg gyógyszer, napi 2-3-szor ellenőrzik a vérképem. A személyzet kedves, készséges. Jobb és kevésbé jobb napok váltják egymást, mind fizikailag, mind lelkileg. Rossz a bizonytalanság a kiszámíthatatlanság a vesék+tüdő miatt”

– olvasható az egyik közösségi oldalon nyilvánosságra hozott levelében.  

Végül Erikának az olvasóink nevében is mielőbbi teljeskörű felgyógyulást kívánunk, elárulva: az elmúlt hetekben e sorok írójától is sokan érdeklődtek az állapota felől.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.