2021. július 31., 17:44

Piacozós hangulatok a Csilizközben

Már a 25. Csilizközi Őstermelői Piacra látogatnak ki a vásárlók Csiliznyáradra – a Platán panzióba –, és ezt a hagyományt botorság lenne felrúgni. A hazai termelőket mindig is jobb szívvel támogatja az ember, mert itthoni kéz művelte meg a termékeket. A csilizközi piacon pedig nagyon színes a választék, mindenki megtalálja a neki való terméket. 

Csilizközi piac
Médialapozó
Fotó: Reczai Lilla

Az árusok kedvesen mosolyognak, kínálják a legjobb portékájukat. A sorok között andalogva és bámészkodva színesebbnél színesebb választék közül válogathat a piacozó. Húsos falatok, friss zöldség és gyümölcs, a legprecízebben megfont kosarak és a kézzel készített, horgolt, varrott termékek is megállják a helyüket a vásárban. A kézzel készített agyagedények és a kerámia is nagyon előkelő helyet foglaltak el az asztalok között.

Csilizközi piac
Fotó:  Reczai Lilla

De találunk itt mindenféle bőrtípusra ajánlott házi készítésű szappant, sampont, levendula illóolajokat, ízesített mézet, sőt kenyereszsákokat is, amelyek viaszból készülnek. Itt az árusító hölgy elmondja azt is, hogyan tisztítsuk meg a zsákot, hogy később is fel tudjuk használni azt, illetve, ha tönkre menne, hogyan javítsuk meg. 

Csilizközi piac
Fotó:  Reczai Lilla

Az ízesített mézek standja személyes kedvencünkké vált, ugyanis kóstolásra is volt lehetőség. A fokhagymás és a gyömbéres ízesítésű repceméz különösképpen finom, és egyúttal különleges kóstolási élményt nyújt. 

Csilizközi piac
Fotó:  Reczai Lilla
Árvai Renáta árus

Be kell vallanunk, hogy a házi chilliből sincsen hiány, de itt azért hozzátett az értékeléshez egy beagle kutyakölyök is, amely a képen is ugyanolyan cukorfalat, mint élőben. 

Csilizközi piac
Fotó:  Reczai Lilla
Beagle kölyök

Természetesen a kávés standnál álltak a legtöbben, hiszen miből nyerjük az energiát, ha nem a reggeli, illetve déli forró, pörkölt, fekete italból. A dunaszerdahelyi székhelyű Vespresso kávézó mozgó standja alatt Szabó Rudolf árulja a kávét, aki már 3. éve rendszeresen kijár a vásárba. 

Csilizközi piac
Fotó:  Reczai Lilla
A Vespresso stand előtt álló kígyózó sor

A piacon többféle sajttermékből válogathatnak a látogatók, mindegyik különleges ízesítésű: chillis-sonkás, medvehagymás, sonkás és olasz fűszeres. 

Csilizközi piac
Fotó:  Reczai Lilla

Egy szó, mint száz: huszonötödszörre is csilizközi piac!

Csilizközi piac
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.