2022. július 6., 14:52

Ötnapos diák focitábor zajlik Muzslán

Június 4-én megnyílt az első muzslai diák focitábor. A kis sportolók egy különlegesen aktív hetet töltenek együtt, ahol ügyesednek, csiszolódik a technikájuk, elsajátítják a sportszerű magatartást.

muzsla-focitabor-2.jpg
Fotó: Mészáros Béla

Farkas Iván, Muzsla község polgármestere elmondja, két és fél éve szerződtették Márton Lászlót a két muzslai diákcsapat edzőjének. Vezetése alatt az U15-ös diákcsapat megnyerte a járási bajnokságot, de az U11-es csapat is felveszi a versenyt a városi erős ellenfelekkel is.

Osztályukban az 5. helyen végeztek. Ők a járvány előtt két ízben is részt vehettek a rangos balatonszárszói U11-es nemzetközi diáktornán. Lehetőségük nyílt neves klubok – az FTC, a Honvéd, Kaposvár és Zalaegerszeg - csapataival megmérkőzni, az egyik helyosztó mérkőzésen legyőzték a Telki Diákakadémia (itt székel a nemzeti labdarúgó-edzőközpont) csapatát is, ami hihetetlen eredménynek számít.

A mostani focitábor az AC Muzsla sportklub égisze alatt zajlik, melynek a klub és a község mellett számos támogatója van.

Muzsla focitábor
Fotó:  Mészáros Béla

Márton László edző elmondta, nagy az érdeklődés a foci után, ebben a szülők is támogatják gyermekeiket. A negyven résztvevő három csoportba van beosztva. Elégedett úgy a gyerekek viselkedésével, mind teljesítményükkel, akik még szófogadók és hajlíthatók. A szülők is segítőkészek, 3-4 apuka vagy anyuka jelen is van a táborban.

Négy napon át az edzésprogramé a főszerep – reggel kerül sor az előző nap kiértékelésére, a nap folyamán három edzésblokk van, délután négykor végezünk. Úgy volt, kilátogat közénk Tóth Gábor, a KFC Komárom ismert labdarúgója is, akit a fiúk a példaképüknek tartanak. Sajnos, csapatával összpontosításra ment, de megígérte, még ebben a hónapban egy edzésnapon eljön és pótolja az elmaradt találkozást”

– nyilatkozta az edző. Hozzátette, pénteken a résztvevők Budapestre utaznak, ahol megnézik az FTC impozáns sportlétesítményét, a Groupama Arénát.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.