2022. február 10., 18:45

Nő a koronavírusos betegek száma a rimaszombati kórházban

A rimaszombati kórházban az utóbbi napokban egyre több a COVID-19-fertőzött. A legtöbb betegnél nem jelentkeztek légzőszervi nehézségek, de különféle egészségi problémáik vannak - közölte Bianka Krejčíová, a Svet Zdravia PR-szakértője.

Fotó: Virsinszky Tamás

Jelenleg 28 koronavírusos beteget ápolnak a rimaszombati kórházban. Egyik páciens sem szorul mesterséges lélegeztetésre.

A kórház az omikron variáns miatti esetleges betegáradatra egy betegeket osztályozó részleg felállításával készült fel az egészségügyi intézmény bejáratánál. Megerősítették a betegfelvételt biztosító rendelők munkacsoportjait is, ahol önkéntes hallgatók is segítenek.  

Amint azt Krejčíová a TASR hírügynökségnek kifejtette, a Svet zdravia hálózat egyes egészségügyi intézményeiben már most érzékelhető a fertőzés terjedése az egészségügyi személyzet körében. „Ennek ellenére a kiesés jelenleg nem korlátozza vagy veszélyezteti jelentősen a kórház működését” - tette hozzá Krejčíová.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.