2023. szeptember 3., 08:52

Nincs baj az idei borral, kezdődhet a vigadalom – hirdette ki Muzslán a kisbíró

Muzslán a helyi hagyományokra támaszkova rendezi meg a Csemadok a falu önkormányzatával közösen a szüreti vigadalmat immár húsz éve.

muzsla-szureti-1.jpg
Galéria
+9 kép a galériában
Fotó: Bokor Klára

„A szüret a magyar népi kultúrában mindig fontos időszaknak számított. Mivel Muzslán a szőlőtermesztésnek és borkészítésnek több évszázados hagyománya van, mi is ünnepelni jöttünk össze. Tisztelgünk azok előtt, akik a szőlőt művelik és az isteni nedű, a bor készítésén fáradoznak. Aki a muzslai bort kóstolta, egyetért a kijelentéssel, aligha teremtett a jó Isten a bortól áldásosabb italt” – mondta el bevezetőjében a műsorvezető Maricsek Beáta.

Muzsla szüreti

A község polgármestere Farkas Iván üdvözölte a falu népét, a vendégeket, valamint a testvér- és baráti települések - Nyergesújfalu, Illésháza, Balatonszárszó és Ipolydamásd küldöttségeit. Köszönetét fejezte ki a Csemadoknak és minden más muzslai társadalmi szervezeteknek, akik csatlakoztak a szüreti vigadalom szervezéséhez.

Muzslai vigadalom
A Egészségkárosultak Szervezete már majdnem elkészült a gulyással
Fotó:  Bokor Klára

A helyi Vadlibák vadásztársaság finom vadgulyással készült, a Kertbarátok Egyesülete borokat kínált, az Egészségkárosultak Szervezete az illésházi sorstársakat látta vendégül. Az esti órákban a Szövetség parlamenti képviselőjelöltjei is bemutatkoztak.

Muzslai vigadalom
Fotó:  Bokor Klára

A kultúrműsort Vágvölgyi Marci kisbíró nyitotta, felléptek az óvodások és az Endrődy János Alapiskola Farickás néptánccsoportja gömöri táncokkal és tréfás verbunkkal. Őket Madari Katalin, Páva Anita és Nagy János pedagógusok készítették fel. A talpalávalót a Baráti népi zenekar játszotta a Papp Katalin Magán Művészeti Iskolát képviselve. Láthattuk még a Glamur zenekar interaktív gyerekműsorát, a helyi Dallos éneklőcsoportot, Bango Marián énekest, az Illésházi asszonykórust, a Pásztortűz néptánccsoportot és másokat. Sztárvendég a Happy Gang volt.

muzsla-szureti-11
Galéria
+9 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.