2021. március 26., 11:31

Nagy területen égett az erdő Muzsla kataszterében

Tegnap, a délelőtti órákban riasztották a környék tűzoltóegységeit egy kiterjedt tűzhöz. A hivatásos és önkéntes tűzoltóalakulatoknak másfél óra alatt sikerült megfékezniük a lángok terjedését.

Fotó: HaZZ

Muzsla polgármestere, Farkas Iván elmondta, Szentgyörgyhalma (ahol három ház található) térségében égett az erdő. A délelőtt 11 körül riasztott hivatásos és önkéntes tűzoltóegységek nagy erőkkel vonultak ki és kora délután már csak füst szaga érződött a levegőben.

bozóttűz Muzsla
Fotó:  HaZZ

Kianek Zsolt a párkányi tűzoltók parancsnoka úgy tájékoztatott, a helyszínre azonnak kivonultak ők, az érsekújvári és a komáromi hivatásos tűzoltók, valamint a búcsi és a dunamocsi önkéntes egységek. Még lélegeztetővel ellátott mentőautó is érkezett a helyszínre, arra az esetre, ha netán valaki füstmérgezést szenvedett volna.

bozóttűz Muzsla
Fotó:  HaZZ
A fás területre hátra szerelhető tömlőkkel szállítottuk a vizet és szikracsapó lapátokkal vertük szét az égő aljnövényzetet. A felderítéssel együtt másfél óra alatt sikerült eloltani a tüzet a nem kis területen, ahol több tűzfészek is kialakult. Úgy véljük, a tűz beljebb keletkezhetett az erdőben és későn lett észre véve. Mivel régebbtől nem volt eső és az új fű még nem nőtte át a szárazat, ezért a lángok gyorsan terjedtek még viszonylag kis szélben is

– sorolta a pákányi parancsnok.

Azt egyelőre szakemberek vizsgálják hogy szándékosság, gondatlanság, vagy egyéb okok állnak-e a tűz hátterében.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.