2021. október 29., 16:35

Mindenszentek – Módosított temetői nyitvatartás, megerősített tömegközlekedés Kassán

A kegyeleti ünnepekhez igazodik a kassai temetők nyitvatartási ideje, módosított menetrend szerint közlekednek a városi tömegközlekedés járatai, valamint a városi rendőrség is többet járőrözik majd a megszokottnál.

mindenszentek, temető, Kassa
Fotó: TASR

A város vezetése arra kéri a lakosságot, hogy a közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmával a temetők felkeresése során tartsák be a járványügyi előírásokat.

A városi hivatal az október 30., szombat és november 1., hétfő közötti időszakban számít a legnagyobb tömegre, s ennek megfelelően módosította a temetők nyitvatartási idejét.

A köztemető és a Krematórium az említett három napon 7.00 és 22.00 óra között, majd november 8-ig 7.00 és 20.00 óra között lesz nyitva, ezt követően pedig visszatér a megszokott, 17.00 óráig tartó nyitvatartási időhöz – tájékoztatott Marta Popríková, a városi zöldterület-kezelő vállalat (SMsZ) igazgatója.

2021-10-26 Rozsnyó, temető, mindenszentek, sír, mécses
Fotó:  Fábián Gergely

A következő napokban módosított menetrend szerint közlekednek a városi tömegközlekedés járatai. Megerősítik a város legnagyobb temetőinek irányába tartó autóbuszokat, néhány vonalon több személy szállítására alkalmas buszokra cserélik a járműveket.

A napokban a temetők közelében a városi rendőrség tagjaival is a szokottnál gyakrabban találkozhatunk.

Az autósokat tájékoztatjuk majd a parkolási lehetőségekről, de a már leparkolt járműveket is ellenőrizzük, hogy megelőzzük a lopásokat. Szükség esetén figyelmeztetjük a látogatókat az aktuális járványügyi előírások betartására”

– közölte Slavomír Pavelčák, a városi rendőrség parancsnoka. Egyúttal az autósokat arra kérte, a temetők környékén legyenek fokozottan figyelmesek, főleg a gyalogosokra ügyeljenek.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.