2020. január 20., 08:42

Mindenkinek ízlett a lévai Száztányéros Kocsonya

A Lévai Református Egyházközség a helyi lelkipásztor, Kassai Gyula kezdeményezésére már nyolcadik alkalommal szervezte meg a Száztányéros Kocsonya elnevezésű farsangi szeretetvendégséget.

Galéria
+1 kép a galériában
kocsonyaáldás előtt
Fotó: Andruska Csilla

A Juhász Gyula Alapiskola ezúttal is tevékenyen közreműködött a rendezvény megvalósításában. Az oktatási intézmény vezetője, Andruska Csilla egyben a Lévai Református Egyházközség gondnokaként is tevékenykedik.

A farsang az egyházközségünkben is az öröm és a vígság ideje; örülünk, hogy mi is részesei lehetünk, és segíthetjük ennek az újévi farsangi mulatságnak a megszervezését”

– fogalmazta meg az igazgató asszony, majd betekintést engedett a gasztronómiai élmények sorába is:

Iskolánk szakácsnői több mint 130 tányér kocsonyát készítettek, amelyekből a rendezvény után ezúttal is eljuttattunk kóstolót azoknak az időseknek, nyugdíjasoknak is, akik nem tudtak eljönni a szeretetvendégségünkre. A megjelentek továbbá nagyon finom pogácsákból, sós és édes süteményekből fogyaszthattak, s megízlelhették az egyházközség pincéjéből származó bort is.”

A családias hangulatú gyülekezeti összejövetel természetesen nem csupán a gasztronómiáról szól; minden alkalommal lelki táplálékról is gondoskodnak. A lévai református gyülekezetet 2005 óta vezető Kassai Gyula igei szolgálatát követően, ahogy az minden esztendőben lenni szokott, visszaemlékeztek az előző év eseményeire, majd a megjelent vendégek – köztük a Czeglédi Péter Református Gimnázium igazgató asszonya, Kiss Beáta, az újlóti lelkész, Sándor Veronika és a nyitrai lelkipásztor, Ficzere Tamás – érdekes, értékes eszmecserét folytattak, erősítve a keresztyén értékrendet. A Juhász Gyula Alapiskola éttermében zajló hálaadó és közösségépítő alkalom ezúttal is a hit erősítését és az összetartozás fontosságát hangsúlyozta.

Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.