2021. október 18., 12:19

Minden csepp számít!

A Szlovák Vöröskereszt királyfiakarcsai szervezete először rendezett mobilis véradást a településen a hétvége során. A szervezők már a tavalyi évben szerették volna megvalósítani a rendezvényt, de közbeszólt a koronavírus-járvány. 

Kiralyfiakarcsa-veradas1
Fotó: Királyfiakarcsai Vöröskereszt Szervezete

A királyfiakarcsai kultúrházban tartott véradáson negyvenkét véradó jelent meg. Ők voltak a nap hősei. A jelenlévők körülbelül 2/3 része életében először tette meg ezt a nemes döntést. 

Ezzel a tettel életeket mentenek meg, és bízunk benne, hogy a már gyakorlott véradókkal együtt amilyen gyakran csak lehet a jövőben is hasonlóan cselekednek.

A véradókon kívül óriási köszönet illeti a dunaszerdahelyi kórház Hematológiai és transzfúziós osztályának kedves és professzionális csapatát, valamint az Általános Egészségügyi Biztosító dolgozóinak készséges szakmai tanácsadását. Jövőre biztosan megismételjük a rendezvényt" – nyilatkozta portálunknak Domonkos Tímea, a Szlovák Vöröskereszt helyi szervezetének vezetője. 

Kiralyfiakarcsa-veradas3
Fotó:  Királyfiakarcsai Vöröskereszt Szervezete

A véradók aktuális egészségügyi állapotát helyben felmérte az ott jelenlévő egészségügyi személyzet, így kiderült, hogy páran (alacsony vérnyomás, vérszegénység miatt) nem adhattak vért. Ez nem jelenti azt, hogy a következőben sem ,,áldozhatják vérüket" a bátor jelentkezők, hiszen a segítség mindig jól jön.

Kiralyfiakarcsa-veradas5
Fotó:  Királyfiakarcsai Vöröskereszt Szervezete

Kiss Tamás, helyi képviselő szerint nagyon jól sikerült az akció, mert nemcsak a királyfiakarcsaiakat szólították meg, hanem a környező települések lakóit is. Bíznak abban, hogy jövőre, októberben még több jelentkezőt tudnak bevonzani. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.