2024. május 22., 09:37

Megmenekült az ógyallai park

Megmenekült az ógyallai közpark, a befektető más helyet keres a városban építendő bevásárlóközpontnak – tájékoztatta portálunkat Ondrusek Péter, a petíciós bizottság elnöke.

Az ógyallai park
Az ógyallai park
Fotó: Bagin Árpád

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy befektetői csoport bevásárlóközpontot szeretne építeni a komáromi járásbeli Ógyallán. A tervek szerint az építkezés a 730/3-as parcellán valósult volna meg, ahol a településrész egyetlen nyilvános zöldfelülete, a közpark is található. A lakosok a park felszámolása ellen petícióban tiltakoztak. A petíciót a 7,4 ezres lakosságú településen rövid idő alatt több mint ezren írták alá. Az előzményeket ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

Kedden Peter Závodský polgármester, a képviselő-testület tagjai, valamint a város főellenőre találkozott a városházán a befektetőkkel.

Ondrusek Péter önkormányzati képviselő, a petíciós bizottság elnöke megkeresésünkre elmondta, az egyeztetést követően a beruházó úgy döntött, más helyet keresnek a projektnek. Egyelőre szóbeli egyezségről van szó. Ondrusek Péter elmondta, a végső döntést a május 30-ai önkormányzati ülésen fogják meghozni.

Ugyanakkor elmondta, az aláírás-gyűjtést a park megmentéséért továbbra is folytatni fogják, majd a petíció lezárulta után átadják a polgármesternek. A bizottság tagjai úgy gondolják, az aláírások a zöldterületi jelleg megtartása mellett a jövőben is megerősítésként szolgálhatnak: a helyiek nem szeretnék, hogy ez a parcella beépítésre kerüljön.

Mint elmondta, a közpark megmentésének ügyét az emberek magukénak érezték.

Ezek az aláírások nem úgy jöttek össze, hogy házaltunk, és könyörögtünk, hogy írják alá. Az emberek maguktól jöttek. Látszik, hogy városunk élhetősége mindenkinek fontos"

– tette hozzá.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.