2023. február 27., 19:11

Magyarországon is nagy az érdeklődés a Csallóköz iránt

A Csallóközben elérhető kerékpárutak és kempingek iránt érdeklődtek a legtöbben a budapesti Utazás  kiállításon, ahol február 23. és 26. között a Csallóköz is bemutatkozott a Slovakia Travel standján. A szlovák idegenforgalmi ügynökség 88 négyzetméteres kiállítóterében kiemelkedő kínálattal várták a  látogatókat. Szlovákia számos régiója mellett a Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség is sok látogatót  vonzott.

Utazás kiállítás Budapest - Csallóköz
Fotó: Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség

Soňa Jelínková, a Slovakia Travel budapesti képviselet-vezetője rámutatott, hogy az idegenforgalomban  tevékeny szolgáltatók vendégszeretetének köszönhetően otthon érezhetik magukat a látogatók  Szlovákiában. 

„Olyan közel az élményekhez, olyan közel önökhöz” - hirdeti a Slovakia Travel szlogenje és különösen  érvényes ez a Csallóközre is, hiszen a régióban számos élményt kínálunk a vendégeknek, legyen szó akár az  aktív turizmus lehetőségeiről, vagy a pihentető nyaralásról. 

A magyarországi vendégeknek elsősorban a földrajzi és kulturális közelség miatt lehet vonzó a régiónk, ami  számos meglepetést tartogat a látogatók számára.

Utazás kiállítás Budapest - Csallóköz
Fotó:  Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség

Az ismert és népszerű fürdőkön kívül a természetjárás, a  gasztronómia, a csónaktúrák és túralehetőségek növelik a régiónk vonzerejét. A DAC futballcsapat  mérkőzései is sok látogatót vonzanak, akik nyitottak a kikapcsolódási lehetőségekre.

A magyar piac mindig  fontos volt számunkra, ezért is örülök annak, hogy ekkora volt az érdeklődés a régiónk iránt. Bízunk benne, hogy meghoztuk a látogatók kedvét és a jövőben nő majd a magyar vendégek száma”

- mondta Somogyi  Gábor, a területi idegenforgalmi szövetség elnöke. 

Utazás kiállítás Budapest - Csallóköz
Fotó:  Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség

Az érdeklődők díjazták a széleskörű tájékoztatást, amelyben Szlovákia standján részesültek.

Sokan  leginkább a hegyek nyújtotta lehetőségek miatt látogatnak Szlovákiába, ezért is szerettük volna felhívni  a figyelmüket a Csallóközben elérhető különleges élményekre. Azt tapasztaltuk, hogy nyitottak a  lehetőségekre és egyre többen terveznek hosszabb-rövidebb kiruccanásokat hozzánk, hiszen könnyen  megközelíthető régió vagyunk, minden vendég otthon érezheti magát nálunk

- jegyezte meg Kiss Bartalos  Éva, az idegenforgalmi szövetség ügyvezető igazgatója. 

Utazás kiállítás Budapest - Csallóköz
Fotó:  Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség

A szakmai kapcsolatok bővítésére is kiváló lehetőségeket nyújtott a nagy médiafigyelemnek örvendő kiállítás.  Utazási irodák és utazásszervezők érdeklődését is felkeltettük, tavasszal egy szakmai csoportot  kalauzolhatunk majd a Csallóközben. A nemzetközi kínálat feltérképezése pedig jó inspirációt jelent a  fejlődésre. 

A napokban lengyelországi szakembereknek mutatjuk be a Csallóköz lehetőségeit, a Csallóközi  Élménymodulokat egy szakmai találkozó keretében Wrocławban. Majd egy másik fontos piacon, a cseh  fővárosban is népszerűsítjük a régiót, a Holiday World kiállításon Prágában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.